SLUČAJ IZ KARLOVCA

Podignuta optužnica protiv trenera (71) zbog spolne zlouporabe i bludnih radnji nad četiri djevojčice

Foto: Ilustracija/Davor Plukavec/Pixsell
Podignuta optužnica protiv trenera (71) zbog spolne zlouporabe i bludnih radnji nad četiri djevojčice
22.11.2022.
u 08:23
Osumnjičeni je čitavo vrijeme bio na slobodi, iako se ODO žalilo na tu odluku suca istrage, no procijenjeno je da zbog svoje dobi ne mora biti u pritvoru. Ipak, obzirom da je do podnošenja kaznene prijave trenirao djecu u svom klubu, zabranjen mu je rad u klubu, treniranje, te približavanje osobama zbog kojih je kazneno prijavljen
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 71-godišnjeg trenera borilačkih vještina iz Karlovca. Policiji je lani u siječnju nakon prijave i istrage protiv njega podigla kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te bludne radnje. Tada je, temeljem izjave djevojčice, postojala osnovana sumnja da je osumnjičeni 71-godišnjak počinio kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te kaznenog djela bludne radnje na štetu četiri osobe, na području Karlovca.

Tijekom ove godine te su sumnje istražene i potvrđene. Osumnjičeni je čitavo vrijeme bio na slobodi, iako se ODO žalilo na tu odluku suca istrage, no procijenjeno je da zbog svoje dobi ne mora biti u pritvoru. Ipak, obzirom da je do podnošenja kaznene prijave trenirao djecu u svom klubu, zabranjen mu je rad u klubu, treniranje, te približavanje osobama zbog kojih je kazneno prijavljen.

Ovih dana ODO završilo je istragu u kojoj su sve sumnje potvrđene. Javnost je, još početkom godine, oko tog slučaja bila podijeljena; bilo je onih koji su pričali da se sve zapravo znalo, ali da nikada nije bilo dokaza i da je bilo samo pitanje vremena kada će sve doći do policije, ali i onih koje je kaznena prijava iznenadila i koji su vjerovali da tu nema istine. No, državno je odvjetništvo nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv trenera borilačkih vještina zbog počinjena čak četiri kaznena djela.

Jedno kazneno djela odnosi se na spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, opisanog u članku 158. stavku 2. i 6. Kaznenog zakona/11, drugo kazneno djelo odnosi se na bludne radnje, opisane u članku 155. stavku 1. u vezi s člankom 153. stavkom 1. KZ/11. Optužnica je podignuta i zbog kaznenog djela bludnih radnji, opisanog u članku 193. stavku 2. Kaznenog zakona/97 i jednog kaznenog djela bludnih radnji, opisanog u članku 193. stavku 1. i 2. u vezi s člankom 191. stavkom 2. KZ/97, sve u vezi s člankom 51. KZ/11. Okrivljenom 71-godišnjaku se stavlja na teret da je od 2004. do 2021. godine, na području Karlovca, počinio navedena kaznena djela na štetu četiri oštećene osobe u dobi od 12, 13, 14 i 18 godina. U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlje mjere opreza te da se izrekne mjera zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti, a sve zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - navode u karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
modovisisajteMaraschino
08:34 22.11.2022.

s obzirom na naše pravosuđe ne bih se čudio da dobije uvjetnu kaznu i rad sa djecom