teške nesreće

Podletio pod vlak dok je sa sinom išao na probnu vožnju

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
nalet vlaka (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
nalet vlaka (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
nalet vlaka (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
nalet vlaka (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
nalet vlaka (1)
14.10.2012.
u 11:56
Životno ugroženi otac i sin vozilom hitne pomoći prevezeni su u osječku bolnicu. Unatoč svim naporima liječnika 18-godišnjak je malo nakon dolaska u bolnicu preminuo,
Pogledaj originalni članak

Dvije poginule i tri teško ozlijeđene osobe rezime su crnog prometnog vikenda na osječkim prometnicama. U crno su zavijene čak dvije obitelji, iz Osijeka i Donjeg Miholjca.

Stradao načelnik

Na zapadnoj osječkoj obilaznici pokraj Darde u Baranji u nedjelju oko 6.30 sati teško je stradao Predrag Prekodravac (39), načelnik Policijske postaje Beli Manastir.

Upravljao je vozilom iz Osijeka prema Belom Manastiru, a navodno je vozio na posao. Za policijskog načelnika imenovan je u travnju lani, a prije toga bio je pomoćnik načelnika Druge policijske postaje u Osijeku. Na njegov je peugeot 807 naletio Osječanin (36) koji je upravljao renault clijem iz suprotnog smjera. O jačini sudara svjedoči to što su oba vozila smrskana, a iz clija je izvučeno beživotno tijelo 36-godišnjeg Osječanina. Načelnik Predrag Prekodravac prevezen je u Klinički bolnički centar u Osijeku. Prema neslužbenim informacijama, izvan je životne opasnosti.

Samo nekoliko sati poslije, u 10.30 sati, u Ulici jablanova u Osijeku dogodila se još jedna teška nesreća, ovaj put na nezaštićenom željezničko-cestovnom pružnom prijelazu koji je obilježen tek Andrijinim križem. Kako je izvijestila osječka policija, polo je podletio pod putnički vlak koji je prometovao iz smjera Đakova.

– U automobilu su bile dvije osobe, 54-godišnjak i 18-godišnjak. Vozilom je upravljao 54-godišnjak, dok je 18-godišnjak bio putnik u vozilu – izvijestio je Marko Ćaleta, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Preminuo u bolnici

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ocu i sinu koji su malo prije nesreće bili na tržnici rabljenih automobila u Osijeku. Tamo su i kupili vozilo kojim su se odvezli u, kako se ispostavilo, kobnu probnu vožnju. Je li uzrok nesreće nepažnja ili neprilagođena brzina, trebalo bi se ustanoviti očevidom. Životno ugroženi otac i sin vozilom hitne pomoći prevezeni su u osječku bolnicu. Unatoč svim naporima liječnika 18-godišnjak je malo nakon dolaska u bolnicu preminuo, potvrđeno je u policiji.

Crni nedjeljni niz na prometnicama u Osijeku i okolici nastavio se koji sat poslije kada je u nesreći pokraj Petrijevaca u sudaru dvaju automobila teško ozlijeđen 28-godišnjak. I on je prevezen u bolnicu, a okolnosti nesreće se istražuju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
20:16 14.10.2012.

U tekstu piše: "nezaštićenom željezničko-cestovnom pružnom prijelazu" i onda na slici br. 2 prikažu znak STOP i Andrijin Križ. Pa ako ti nije zaštita onda je ne znam što je i sve što sam učio u autoškoli o pružnim prijelazima ne vrijedi. Za neke ljude ne bi pomoglo ni da se stave ježevi ispred pruge, opet bi bilo nopreznih vozača koji bi stradali pod vlakom.

GR
gromCH
10:26 15.10.2012.

Jucer sam se vratio sa odmora iz Slavonije............................ljudi voze li voze..............zure.........a gdje..........gas,gas.............puna linija je bauk.............ogranicenje isto...............nesmijem voziti propisno jer se penje na moj gepek..........pogledajte samo koliko se gine na cesti dnevno................koliko se god pravili pametni a u stvari mismo zaostali:primitivnost,kultura,diciplina u svakom pogledu..........sucut obitelji

BB
brle brkić
11:26 15.10.2012.

neka samo stave policajce pokraj pruge bez rampe pa neka evidentiraju koliko će ih stat na stopu,a ni policajci koji bih trebali stat nestanu ,tu nepomažu ni kazne.