NAPUSTIO HDZ

Podnio ostavku jer je protiv izmišljenih radnih mjesta

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Podnio ostavku jer je protiv izmišljenih radnih mjesta
29.03.2010.
u 15:14
Mnogi smatraju da je razlog odlaska zapošljavanje bivšeg dogradonačelnika Nikole Japunčića, koji je postao "viši stručni referent za organizacijske i nadzorne poslove".
Pogledaj originalni članak

Ne želim biti dio priče koja se u posljednje vrijeme razvija, ali nemam ni pravo kočiti pravac djelovanja i promišljanja većine u Gradskom vijeću i svojoj stranci. Vjerujem da ću im time olakšati da ne troše vrijeme i energiju na moja promišljanja, jer ona su uglavnom suprotna stajalištima ostalih kolega. I sam sebi najčešće ispadnem dosadan i smiješan – tim je riječima Željko Požega objasnio razloge podnošenja ostavke na mjesto predsjednika slunjskog Vijeća, kao i izlazak iz HDZ-a.

Doznao na cesti

Nakon četiri godine rada na toj funkciji poručio je da će kao poduzetnik i dalje biti na raspolaganju i gradonačelniku i Vijeću, ako ga budu trebali. Međutim, iza njegova odlaska krije se zapravo zapošljavanje bivšeg dogradonačelnika Nikole Japunčića, koji je postao viši stručni referent za organizacijske i nadzorne poslove. Ne samo što je u vrijeme krize na teret gradskog proračuna palo još jedno dobro plaćeno mjesto, nego je Požega o svemu doznao na ulici kada su ga stanovnici pitali što Japunčić ponovno radi u Gradu.

Nove mlade snage

Nakon što je odlučeno da gradonačelnik Ivan Bogović i njegov zamjenik dr. Vladimir Bakalar budu volonteri, trebalo se pronaći mjesto i za Japunčića. A morali su zakonski zaposliti i još jednog dogradonačelnika.

– Nemam ništa protiv njega, kao ni protiv gradske politike, nego odluka kojima se izmišljaju radna mjesta za zaslužne stranačke kolege – poručuje Željko Požega. Gradonačelnik Ivan Bogović odgovara da nema nikakvih potresa i da je većina podržala odluku o novom zapošljavanju.

– Po sistematizaciji to je bilo slododno radno mjesto. Cilj nam je da u vrijeme recesije pripremimo što više projekata da bismo ih mogli kandidirati za pretpristupne fondove. Na njima će raditi i N. Japunčić. Na današnjoj sjednici imenovat ćemo novog predsjednika Vijeća, dr. vet. Davora Požegu. Time se ujedno pripremamo i za sljedeće izbore uvodeći jednu novu mlađu generaciju – kazao je gradonačelnik Ivan Bogović. Mnogi se pitaju kako je na natječaju prednost imao upravo Japunčić kada su među kandidatima bile i mlade školovane osobe koje znaju i po dva strana jezika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZG
zg2012
15:54 29.03.2010.

Kako prepoznati moralnog HDZovca? Po ostavci...