Podravka i Institut Ruđera Boškovića jučer su u Koprivnici sklopili sporazum o suradnji, izvijestili su iz prehrambene kompanije. Surađivat će na područjima prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša. Također su dogovorili, kako priopćuju iz Podravke, zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima i prijenos najnovijih ideja i znanja.
Jasmina Ranilović, direktorica Podravkina Istraživanja i razvoja, predstavila je projektnu ideju stvaranja Centra za inovacije u hrani, ali potankosti o toj ideji zasad nisu poznate.
- Želimo što više surađivati s tvrtkama poput Podravke jer smatramo da zajednički možemo profitirati. Institut ima kvalitetne ljude i veliku količinu znanja, a kako s Podravkom imamo puno dodirnih točaka, ostvarit ćemo suradnju od koje će svi imati koristi - izjavio je, kako piše u Podravkinu priopćenju, ravnatelj “Ruđera” Tome Antičić.