budi muško!

Podršku mu je dao i voštani Dalaj Lama: Zvonko, fakat si super!

Foto: VL
Podršku mu je dao i voštani Dalaj Lama: Zvonko, fakat si super!
02.11.2011.
u 08:30
Predizborna karavana Budi muško – mijenjaj pravila kreće iz Strojarske škole Fausta Vrančića u Zagrebu.
Pogledaj originalni članak

Zvonko je pravi muškarac. Poštuje djevojke, nije nasilnik. Zvonko ne diskriminira i ne boji se pokazati svoje osjećaje i zato će pomesti konkurenciju na predstojećim izborima. Dok je većina građana napeta poput puške u iščekivanju 4. prosinca kada će se doznati koja će politička opcija zasjesti na čelo države u iduće četiri godine, mladi su izabrali. Iako većina njih ne može glasovati na "pravim" izborima, opredijelili su se svoj glas dati Zvonku jer on je "pravo muško". Zvonka su na njegovoj stranici na Facebooku Glasaj za Zvonka podržali i veliku humanitarci Dalaj Lama i Nelson Mandela (iako u voštanom obliku). Prihvatili su njegove vrijednosti i poručili "Zvonko, fakat si super!"

Šaljiva anegdota jedan je od brojnih uradaka koji su u protekla tri tjedan osvanuli na Facebooku, na stranici Glasaj za Zvonka koju je njegov tim pokrenuo s ciljem promocije kampanje. Simpatizeri su se brzo odazvali pozivu i stranica je zakrčena pozdravima podrške i videoradovima u kojima svoj glas daju Zvonku. Najbolji među njima dobit će priliku da sa Zvonkom obiđe hrvatske gradove i iz prve ruke iskusi kako izgleda kada se na mjestu događaja mijenjaju pravila.

Zvonko, naime, danas u 11 sati kreće u veliku izbornu karavanu. Prva je postaja dvorište Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića u Zagrebu gdje će se crtati grafiti, a bit će prikazana i tri kratka filma "Zvonkov mali psihotest: Budi muško!" u kojem je glavnu ulogu odigrao Kristian Bonačić, zvijezda hvaljenog filma "Koko i duhovi" koji trenutačno obara rekorde gledanosti u hrvatskim kinima.

Koncerti, crtanje grafita, edukativne radionice na rasporedu su do popodneva, a Zvonko zatim kreće prema ostalim hrvatskim gradovima sve do Vukovara gdje se planira veliko finale.

Zvonku je zasmetalo što se, kako je kazao, stalno krše prava mladih muškaraca. Tjera ih se na tučnjavu radi dokazivanja muškosti, sprečava ih se da plaču. Forsira ih se da popiju i kada ne žele te ismijava kada su zaljubljeni. Zbog toga se kandidirao kako bi svojim muškim primjerom pokazao da može biti "tetoviran i nasmijan;   nabildan i nježan; nasmijan; može stvarati, a ne uništavati; može biti primjer..."

Karavanu organizira udruga mladih Status:M u sklopu programa Inicijativa mladića za promociju rodno ravnopravnih normi, zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih muškaraca. Program se, inače, u Zagrebu provodi od 2006. godine u sklopu međunarodnog projekta koji obuhvaća BiH, Srbiju i Kosovo, a u proteklim je godinama u programu sudjelovalo više od 5000 mladića u dobi od 14 do 18 godina, kroz edukaciju i kampanju Budi muško.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DR
drznedaj
12:41 02.11.2011.

Preseravanje teenagera.

BG
bijesna glista
12:44 02.11.2011.

Hm Simpatično, ali kome se on obrača? U Hrvatskoj nema muškaraca. Ostale su samo pič****, luzeri, ratni zločinci i stanovnici Remetinca, koji nemaju pravo glasa.

NE
neos
14:31 02.11.2011.

Kako prikazati da se može glasati samo za HDZ i SDPkukuriku ? Pa tako da om za konkurenciju novine plasiraju dijete koje se igra na kompijuteru i ne može ni glasati a kamoli biti u izbornom programu. Zar je UDBA pala na tako niske grane ? Zloporaba djece-evo što je ovaj članak i molim dječju pravobraniteljicu da provodi mjere zaštite i kazneno progone i novinara i novine. Mir s vama