KRVAVA PRIJETNJA

Tko je htio ubiti Josipa Milavića?

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Tko je htio ubiti Josipa Milavića?
21.02.2014.
u 07:45
Policija traži dvojicu atentatora koji su pucali u vlasnika tvrtke Studenac i pobjegli skuterom
Pogledaj originalni članak

Policija još traga za dvojicom nepoznatih atentatora koji su u srijedu navečer u Omišu iz zasjede pucali na poduzetnika Josipa Milavića i teško ga ozlijedili. Milaviću su pucali u obje noge. U splitskom KBC-u utvrđene su mu teške tjelesne ozljede, ali nije životno ugrožen. Državno odvjetništvo slučaj vodi kao pokušaj ubojstva.

– Riječ je o ustrijelnoj i prostrijelnoj rani jedne i druge potkoljenice. Jedna mu je potkoljenica teže ozlijeđena. Operiran je. Dobro je i stabilno – izjavio je Kolja Poljak, sanacijski upravitelj splitskog KBC-a, i najavio da će u četvrtak s jedinice intenzivnog liječenja biti premješten na odjel.

Na Milavića je pucano uvečer, oko 20.30 sati, na parkiralištu njegova prodajnog centra, na ulazu u Omiš, samo stotinjak metara dalje od Policijske postaje koja je s druge strane magistrale. Izašao je iz svoga kafića s namjerom da uđe kroz druga vrata i popne se do ureda svoje tvrtke na katu, kada ga je dočekao nepoznati napadač i ispalio mu više hitaca u noge. Bio je udaljen od njega samo tri metra. Po svemu sudeći, nije ga htio ubiti, već ozbiljno ozlijediti.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

(Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Napadači pod kacigama

Nakon toga, napadač je pobjegao s “kompanjonom” koji ga je čekao na motociklu. Na glavama su imali kacige s tamnim vizirima. Oko trgovačkog centra nisu postavljene kamere. Omišani, kao i dalmatinski poduzetnički krugovi, u šoku su. Milavić nije konfliktan čovjek, ne eksponira se javno i nikome nije poznato da ima neprijatelje. Vrlo rijetko je u medijima. Istraga je u tijeku i nemoguće je dobiti službene informacije, ali navodno su i članovi njegove obitelji policiji rekli da im nitko nije prijetio. Vjerojatno je riječ o najbogatijem čovjeku u Omišu koji je 90-ih krenuo u biznis i osnovao tvrtku Studenac. Suvlasnik je NTL-a, dioničar Hajduka, a nedavno je od Željka Keruma kupio dio njegovih dućana.

Ekipa za briškulu i trešetu

– Dosta toga je on u Omišu pokupovao, možda je nekome stao na žulj. Međutim, živi normalnim obiteljskim životom, ima suprugu i dvojicu odraslih sinova, stariji sa ženom vodi hotel u Ruskamenu. Obogatio se, ali nije se umislio. Ima svoju ekipu s kojom u omiškim kafićima igra briškulu i trešetu. Vozi dobar auto, ali ne bahati se novcem – doznajemo u jednom omiškom kafiću.

Zbog čega je dočekan u klasičnoj mafijaškoj sačekuši?

– Nešto jest. Pametan ne pita. Policija radi svoj posao, doznat će se – odbijaju ljudi nagađati o povodu.

Nije bio raspoložen za komentar ni Željko Kerum.

– On je moj prijatelj i poslovni partner, dogodilo se nešto grozno, što bih ja tu sada mogao reći? – kaže Kerum. U Studencu također ne žele ništa reći. U trenutku pucnjave u trgovini je bilo 20-ak kupaca i isto toliko radnica i radnika Studenca.

>> Propucan Josip Milavić, vlasnik trgovačkog lanca Studenac!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

GO
golub
11:40 21.02.2014.

Neki vjerovnik na ovaj način naplaćuje dug

DU
Deleted user
08:58 21.02.2014.

a on jadan kao ne zna tko ga reketari he he he he

Avatar žič
žič
08:50 21.02.2014.

lik mi baš ne djeluje ko nevinašce,manje više svi naši poduzetnici i,,poduzetnici,,su na neki način vezani ili rade sa raznoraznim mračnim tipovima,jer baš ne vjerujem makar se može desiti da budeš slučajna žrtva neke pucnjave.....