Večernjakov pečat

Poduzetnik Franjo Rajković osoba godine u izboru Večernjaka BiH

Foto: Dejan Močonja/VLM/PIXSELL
Poduzetnik Franjo Rajković osoba godine u izboru Večernjaka BiH
25.02.2011.
u 23:05
Drugo, no jednako važno priznanje dobio je i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović
Pogledaj originalni članak

Jubilarni, deseti Večernjakov pečat - Izbor Osobe godine 2010. godine, u organizaciji Večernjeg lista BiH, održao se večeras u Mostaru pred stotinama uzvanika iz BiH, ali iz cijele regije.

Osoba godine

Prema izboru čitatelja Večernjeg lista BiH, Osoba godine je Franjo Rajković. Poznati poduzetnik iz Viteza, kroz godine rada, uspio je stvoriti poslovno carstvo u Središnjoj Bosni. Njegove tvrtke su zamah razvoja i jamstvo opstanka Hrvata.

Drugo, no jednako važno priznanje dobio je i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović. On je svojim djelovanjem ponovno izgradio mostove povjerenja u regiji i zbog toga zasluženo dobio priznanje Osoba godine u regiji. Nagradu mu je uručio glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković. Posebna priznanja dobili su i lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić za događaj godine - velika hrvatska koalicija.

Apostolski nuncij u BiH Alessandro D’Errico i banjalučki muftija Edhem Čamdžić dobili su priznanje za međureligijski dijalog, dok je posebno priznanje za doprinos u stabilizaciji odnosa u regiji dobio makedonski predsjednik Gjorge Ivanov. Koliko je Večernjakov pečat zapravo važan društveni događaj svjedoče i poznata imena iz političkog, vjerskog, kulturnog, sportskog, gospodarskog života. Osim predsjednika Josipovića i Ivanova, na manifestaciji je bio i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović koji je dobio nagradu u kategoriji Media Press. Za glazbeni dio večeri koji je ostavljao bez daha pobrinuo se i talijanski tenor Pierro Mazzochhetti, nasljednik Pavarottija, koji je prvi put nastupao u BiH. Osim njega, na Pečatu su nastupali Ivan Mikulić, Đani Stipaničev i Renata Sabljak uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra i katedralnog oratorijskog zbora Mostar.

Različite kategorije

Voditelji manifestacije, koju je izravno prenosila BHT1 i HRT Plus, bili su Duško Ćurlić i Maja Čengić. Dobitnici nagrada u različitim kategorijama (pothvat godine, kulturno dostignuće, uspjeh godine, Gospodarska suradnja, znanstvenik godine, sportski uspjeh, gospodarstvenik godinedoprinos BiH prema EU...) bili su Gradimir Gojer, Matan Žarić, Alfredo Castigliano, Srećko Nakić, Sadik Ahmetović, Ante Suton, Krešimir Rotim, Milorad Barašin, Anna Ibrišagić.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
07:47 26.02.2011.

Kad pogledamo današnje političare i općenito nas same Teško je zaista reći za nekoga od nas,da nam otac ili djed nije bio u nećemu Danas su partizani na redu,sutra će biti neki drugi

RU
RUS
08:35 26.02.2011.

OVAJ PREDSJEDNIK SLINAVAC SAMO SE SMUCA PO BOSNI A DRZAVA NA DNU SAMI SMO SI KRIVI !!!!!!!!!!!!!!!!!! JER MI IH BIRAMO!!!!!!!!!

UT
utatica
00:22 26.02.2011.

ste vidli kak smo moćan i pametna narod, opet nagrade iz regiona, čak je i denis latin dobio nagradu od četničke udruge iz beograda,