PROMETNA NESREĆA

Poginuo na kobnom pružnom prijelazu

22.08.2002.
u 00:00
* U sudaru s tegljačem na Jadranskoj magistrali poginula djevojka, a četiri ozlijeđene
Pogledaj originalni članak

OSIJEK - U sudaru brzoga putničkog vlaka i automobila na pružnom prijelazu Ankin Dvor u Osijeku, u neposrednoj blizini poduzeća "Global" u Industrijskoj zoni, jučer oko 9.30 sati poginuo je Marko Prgomet (63) iz Osijeka.

Prgomet se upravljajući "renaultom twingom" OS 246-CP kretao iz Industrijske zone prema Ankinu Dvoru. Ne zaustavljajući se ispred pružnoga prijelaza, na Prgometa koji je bio sam u automobilu naletio je brzi vlak 788, koji se kretao iz smjera Strizivojna - Vrpolje - Osijek.

Vlak je udario vozilo u suvozačevu stranu, a od siline udarca "twingo" je odbačen desetak metara dalje, dok se nije zaustavio na krovu u odvodnom kanalu uz prugu. Nesretni je vozač tijekom prevrtanja ispao iz vozila i na mjestu umro.

Uzrok nesreće najvjerojatnije je nedovoljna preglednosti pružnoga prijelaza, koji nije obilježen zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, već samo "Andrijinim križem". Iz neslužbenih izvora doznajemo da su na ovom i na pružnom prijelazu u Ivanovcu u posljednje tri godine poginule četiri osobe.

Diana Seljanovski (22) iz Šibenika je poginula, a njezine suputnice D. S. (14), S. M. (18), A. M. (20) i N. T. (18) su ozlijeđene u prometnoj nesreći jučer oko 15 sati na Jadranskoj magistrali u Poljicama kod Marine. Poginula je bila vozačica "yuga" ŠI 557-BS, a četiri suputnice su prevezene u splitsku bolnicu. Nakon što je morao prikočiti zbog nekog vozila, automobil se zanio i sudario s tegljačem "mercedesom" ST 925-TU, kojim je upravljao M. B. (45). (er, drm)

Pogledajte na vecernji.hr