Očitao im bukvicu

Pogledajte kako Putin viče na ministre

Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte kako Putin viče na ministre
17.04.2013.
u 14:15
Putin je upozorio ministre da će se dijeliti otkazi ne izvrše li njegovu naredbu o socijalnim davanjima
Pogledaj originalni članak

Vladimir Putin pokazao je na videosnimci koja je procurila u javnost svoju osjetljivost za socijalno ugrožene. Naime, na snimci se vidi, a bogme i čuje kako ruski predsjednik viče na visoke dužnosnike, među kojima i na ministra financija Antona Siluanova i potpredsjednika vlade Dimitrija Kozaka jer nisu proveli njegove naredbe o socijalnim davanjima, piše Reuters.

Putin je od svojih ministara zatražio više akcije da bi se ostvarila njegova obećanja dana ruskom narodu.

– Ako ne pokrenemo socijalna davanja, morat ćemo priznati neefikasnost, ili moju ili vašu, pa ćete podnijeti ostavke – rekao je Putin na sastanku održanom u gradu Elista.

Reuters navodi da su ovakve Putinove izjave uslijedile nakon višemjesečnih nagađanja da su se zategnuli odnosi Medvedeva i Putina te da bi premijer mogao biti smijenjen.

Ruska vlada i Kremlj do sada su odbacivali tu vrstu špekulacija.

Putin je obećao Rusima da će država povećati socijalna davanja s obzirom na to da se suočio s najvećim prosvjedima u zemlji od 2000. godine.

Prošle godine ukorio je trojicu ministara zbog toga što nisu u svom resoru izdvajali dovoljno u tu svrhu, a jedan od njih, ministar za regionalni razvoj Oleg Govorun, sam je ubrzo podnio ostavku.

>>Vladimir Putin: Pomoći ćemo u istrazi bostonskog napada

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.