dovukli ga do luke

Pogledajte kako su živjeli putnici na nasukanom kruzeru

Foto: Reuters
Pogledajte kako su živjeli putnici na nasukanom kruzeru
15.02.2013.
u 07:38
Kruzer Carnival Triumph 10. veljače nakon požara u strojarnici ostao je nasukan u Meksičkom zaljevu s više od 4000 osoba na njemu koje su danima živjele u strašnim uvjetima
Pogledaj originalni članak

Napokon je došao do obale kruzer Carnival Triumph koji je od 10. veljače bio nasukan u Meksičkom zaljevu, 150 kilometara od poluotoka Yucatan, nakon što je u strojarnici broda buknuo požar zbog kojega je kruzer ostao bez pogona. Putnici su danima živjeli na sendvičima od luka te u izrazito lošim higijenskim uvjetima.

Na kruzeru je bilo više od 4000 osoba, od kojih je bilo 3200 putnika.

Brod je tegljačem dovezen do luke u Mobileu u američkoj saveznoj državi Alabama jučer navečer po lokalnom vremenu. Nekoliko sati trebalo je svim putnicima da se iskrcaju s broda.

Jedan od putnika, Clark Jones kazao je kako je zadnji dan bi posebno težak jer im je trebalo nekoliko sati da ih tegljač dovuče do luke.

– Danas je bilo posebno teško jer smo znali da smo toliko blizu obale – rekao je.

Nakon iskrcaja svih putnika, autobusom će biti prevezeni do Galvestona u Teksasu ili New Orleansa, gdje je vlasnik kompanije osigurao 1.500 hotelskih soba za putnike. Brod je, naime, u vlasništvu kompanije Carnival Cruise Lines koja će svakom od putnika vratiti po 500 dolara zbog nesreće koja se dogodila.

>> Zatočeni na kruzeru: 4200 putnika na kruhu i luku već četvrti dan

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

BI
bigred1
17:26 15.02.2013.

u svakom slučaju su prošli bolje nego oni na costi concordiji. ako imaju novaca za krstarenje neka su malo probali živjeti kako živi mnoštvo ljudi. luk im je barem malo očistio krv od prežderavanja.

ET
etnaet
18:27 15.02.2013.

Nažalost ovi što imaju novaca nebi preživjeli ni dva dana sami bez struje.Znam da je bilo teško ali vršiti nuždu gdje živiš i jedeš, spavaš a nema dovoljnu sluga da ih dvore za male novce sramota.Život se može organizirati bez obzira što nema struje samo svatko je trebao dati svoj doprinos. Dobro pogledajte i vidjet ćete da sjede u svinjcu a toalete i frizure su na mjestu fuj.

MA
malena27
16:54 15.02.2013.

Drago mi je da se zavrsila agonija ovih ljudi. Mislim da su s malo maste i boljom organizacijom mogli izbjeci plovidbu na"Smrdaniku". Zalosna je cinjenica da je zapadna kultura tako bespomocna bez WC skoljke.