otvorit će titov sef

Pogledajte novogodišnji i ujedno posljednji ples Tita i Jovanke

Foto: Reuters
paris janet
07.02.2013.
u 12:42
Snimka iz 1977. nedavno je osvanula ne YouTubeu. Na njoj je vidljivo kako se nekadašnji vrh SFRJ-a zabavljao. Tito i Jovanka su zaplesali, a pao je i jedan poljubac prvog para.
Pogledaj originalni članak

I desetljećima nakon smrti bivšeg vođe Josipa Broza Tita ne jenjava interes javnosti za njegov život. Tako je posljednja u nizu znatiželjnike zaintrigirala dosad neobjavljena jednosatna snimka dočeka Nove godine 1977. u novosadskom hotelu Park. Ona je prije nekoliko dana osvanula na YouTubeu, a prikazuje posljednje kamerom zabilježeno slavlje na kojem su uz bogatu trpezu i uzvanike iz cijelog političkog vrha SFRJ-a I SKJ-a uživali Tito i Jovanka Broz.

Bilo je tu i mnogobrojnih izvođača koji svjedoče kakva je raskoš bila primjerena šefu nekadašnje države. Zanimljiv je i trenutak u kojem Tito i Jovanka ustaju i odlaze zaplesati na plesni podij. Nije poznato koja ih je pjesma potakla na sitnu izmjenu nježnosti pred okupljenima jer snimak, nažalost, nema ton. Dnevni avaz pak piše da je riječ o posljednjem zabilježenom plesu nekadašnjeg prvog para te je radi spomenute proslave renoviran cijeli hotel u kojem je onda izgrađena i danas najluksuznija soba – Titov apartman.

Nikolić najavio otvaranje Titova trezora

Tek nakon što se slegnula prašina oko nedavnog otvaranja ''sobe tajni'' beogradskih Filmskih novosti u kojoj su bili uskladišteni i mnogi nepoznati snimci iz Titova života, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u srijedu je objavio da će dozvoliti otvaranje trezora u Narodnoj banci u kojima je nekadašnje Predsjedništvo SFRJ-a pohranilo dragocjenosti koje su ostale nakon Titove smrti, javljaju Večernje novosti.

Savjetnik predsjednika Nikolića Oliver Antić potvrdio je da je poslan dopis Prvom osnovnom sudu u Beogradu pred kojim se vodi ostavinska rasprava nakon smrti nekadašnjeg predsjednika. Antić je kazao i da će odluku o datumu otvaranja sefa donijeti sudac. Kada se sef otvori, prvo će se potražiti eventualni zapisnik o pohranjenim dobrima. Oglasili su se i odvjetnici Brozovih nasljednika, sina Miška i unuke Zlatice, koji su izrazili zadovoljstvo ovom odlukom.

Pretpostavljaju da se u 11 vreća koje se nalaze u trezoru NBS-a nalazi šest posljednjih Titovih predsjedničkih plaća, autorski honorari za knjige, zlato i nakit. Tamo bi trebali biti i predmeti koji su nakon Titove smrti zatečeni u predsjedničkoj vili u Užičkoj 15.

>>Tito nije Josip Broz! Istraživanja kažu da je bio dvojnik

>>Pogledajte nikad viđene fotografije iz Titove "sobe tajni"

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

AA
aabbcc
13:31 07.02.2013.

. Ovi su po raskosi proslave N.G. zahebali hdz i Sanadera a i onog Linica .

CI
cinbenik
14:18 07.02.2013.

Jeli ovdje orginal Tito,ili je vec bio zamijenjen,kako rece nas emigrant koji je radio na tom dokazivanju.............Jovanka je vjerovatno ista,osim ako emigracija Hrvata ne dokaze da je i ona zamijenjena...........

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
13:01 07.02.2013.

Sve, baš sve pokvarena banda.