Barikade ne miču!

Pokrovac: Subota je dan D, odjeknut će ono što spremamo

Foto: Pixsell, arhiva
Pokrovac: Subota je dan D, odjeknut će ono što spremamo
17.03.2011.
u 15:05
Nemamo razloga za novi prosvjed, poručio je čelnik požeških seljaka Dragutin Dukić nakon poziva za novi izlazak na cestu
Pogledaj originalni članak

Ne mogu ništa detaljnije reći, ali subota je dan D i spremamo nešto veliko što će odjeknuti. Priključilo nam se još prosvjednika iako ministar Čobanković kaže da nas je malo i da nismo vjerodostojni. Samo neka nas on izbjegava, valjda ima i zašto. Sada je tu 50-ak traktora, a ljudi dovoze i strojeve pa nam je stigla i vadilica za repu. Seljaci iz Gaboša i Markušice spremni su i samo čekaju da im dam signal. Kako je u drugim županijama, ne mogu za sada reći jer nešto moramo i zatajiti – kaže Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka.

Dodaje da se povećavaju punktovi i u Ilači, Podgrađu i Gradištu, a bit će i novih, no o njima ne želi još govoriti. Raspoloženje na prosvjedničkom punktu kod Jarmine nije poremetila ni slaba kiša koja je padala prijepodne, pa su “okrenuli” na ražnju prase koje je, kako tradicija nalaže, donirao netko od prosvjednika. Sada je već teže govoriti o blokadama prometnica, jer ih prosvjednici otvaraju ujutro do 8 sati, popodne od 15 do 17 sati i cijele noći, a i kada za vrijeme blokade dođe kakvo vozilo koje nije znalo za prosvjed, seljacima nije teško pomaknuti traktor da bi vozilo prošlo. Požeško-slavonski seljaci Pokrovcu su, pak, poručili da oni neće na ceste.

– Nemamo razloga za novi prosvjed. Sve smo dogovorili s ministrom Čobankovićem kad je bio u Ferovcu, to smo potpisali i mi i on – kazao je čelnik Koordinacije seljačkih udruga Dragutin Dukić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar toni59
toni59
17:40 18.03.2011.

Pokrovac -limar-veli da bu dopeljal traktore u Zagreb,samo jos fali da ribari doplove na Markov trg sa kocama i brodicama.

DA
darko9
15:41 17.03.2011.

a sad kad dojdu dečki sa strojevima i sve dole izguraju alaj ti veselja za pokrovce

BR
brkica2
02:17 19.03.2011.

Pokrovac će biti SDP-ov ministar poljoprivrede.