Lažne osmrtnice

Pokušali iznuditi 56.000 kn od žene iz okolice Bjelovara

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Pokušali iznuditi 56.000 kn od žene iz okolice Bjelovara
17.01.2020.
u 15:58
U policiji kažu da su uhićeni 36-godišnjak i 33-godišnjak u četvrtak navečer predani pritvorskom nadzorniku
Pogledaj originalni članak

Policija je prijavila dvojicu muškaraca i ženu koje sumnjiči da su lažnim osmrtnicama na žrtvino ime, paljnjem lampaša i pucanjem oko njene kući pokušali iznuditi 56.000 kuna od 38-godišnjakinje iz bjelovarskog prigradskog naselja Patkovac.

Policija navodi da su osumnjičeni 36-godišnjak, 33-godišnjak i 39-godišnjakinja od 12. rujna od 1. studenog prošle godine žrtvi prijetili više puta. Tako su 17. listopada postavili upaljeni lampaš pred kućom gdje stanuje, a pet dana poslije su u poštanskom sandučiću ostavili osmrtnicu na njeno ime.

Zatim su 25. listopada na prozoru te kuće ostavili još jedan upaljeni lampaš za koji je bila zataknuta dječja plastična igračka u obliku ručne bombe.

Početkom studenoga, oko sat iza ponoći, iz automobila osumnjičene 39-godišnjakinje, ispalili su najmanje tri hica iz vatrenog oružja u smjeru žrtvine obiteljske kuće. Jedan metak probio je roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazila žrtva, dok su dva projektila probila staklo prozora na spavaćoj sobi gdje je bilo njeno dijete, navodi policija u priopćenju.

Novac nisu uspjeli iznuditi jer je žrtva sve što joj se dogodilo prijavila policiji. Usto, kod 33-godišnjaka je pretragom, između ostalog, pronađena i jedna ručno rađena puška zbog čega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U policiji kažu da su uhićeni 36-godišnjak i 33-godišnjak u četvrtak navečer predani pritvorskom nadzorniku.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

HE
herojulice
16:25 17.01.2020.

Dobro da nisu istom silom odgovorili iz kuće. Sada bi ih se ispitivalo zašto, od kuda, zbog čega, odakle....... i završili bi u zatvoru a ovi iz automobila bi dobili zaštitu.

GR
gragakarlovac
16:07 17.01.2020.

Sve ide od vrha. Da su policajci dobro plačeni, nebi ih nitko u državi mogao ‘kupiti’ i evo ti reda. Ali HRVATI su pokvareni, vidi se na svakom koraku, mučke na sve strane. Dajte nam strance!

DU
dugonja66
18:23 17.01.2020.

dali su i t i zapoleni u policiji jer su oni tzv slabo placeni a polovica pravih radnika rade za minimalac