CYBER-KRIMINAL

Pokušali prebaciti 1,2 milijuna eura iz vijetnamske u slovensku banku

Foto: Reuters/PIXSELL
Pokušali prebaciti 1,2 milijuna eura iz vijetnamske u slovensku banku
17.05.2016.
u 18:33
Nije poznato o kojoj je slovenskoj banci riječ
Pogledaj originalni članak

Cyber-kriminalci neuspješno su pokušali prebaciti novac iz vijetnamske banke TPBank u jednu slovensku banku, rekao je danas za Reuters Le Manh Hung, čelnik informatičkog odjela vijetnamske državne banke SBV.

Kriminalci su 8. prosinca pokušali prebaciti 1,2 milijuna eura preko mreže SWIFT. Hung je rekao da druge vijetnamske banke ni SBV nisu pogođeni, a ime slovenske banke nije poznato. U slovenskoj središnjoj banci rekli su pak da nemaju podatke o ovom događaju te da o tome nisu službeno obaviješteni.

Hung je rekao da je TPBank bio pogođen jer je tvrtka preko koje su se spajali na sustav za transfer novca SWIFT bila zaražena malwareom. Serveri te tvrtke nalaze se u Singapuru, a Hung ne zna identitet pružatelja usluge.

>> Odslužuje 30 godina u turskom zatvoru: Kako je pao ukrajinski cyber-kriminalac

>> Jezivo je i uzbuđujuće što sve mogu cyber kriminalci

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
ObrenM
19:04 17.05.2016.

Kada se sve sagleda najsigurnije je drzati novac u skrovistu.

MX
Mister X
20:24 17.05.2016.

KOntroliraju sve i svakoga več kod par tisuča eura ako se ponavlja . A ne tu svotu . Ljudi su naivni neznaju kakav je Staljin bvio siromah i kako je malo uspio doznati na vrijeme o onima koji su mu radili o glavi kao Čaušeku . Ovi danas vide i znaju sve . Ovo što sam sada napisao znaju do vrha ako je potrebno ne ovo nego što sam prvog dana prije više godina pisao kad sm krenuo da budem privatni besplatni novinar !!! Kreporter... Ovu dans vladjuči svjetski kapaciteti se osiguraju i vole da znaju . Ne što pišeš tko si koliko loveimaš sa kim pričaš i tvoje zdravlje lova opredjeljenje i koliko puta na mjesec si aktivan sa ženom i dali je zadovoljna !!!

Avatar superhik74
superhik74
19:05 17.05.2016.

Na slici vidimo ogrome kolicine Eura po najboljoj tradiciji VL-a. Uvijek neizmjerno tocne informacije uz pripadajuce slike.