tuđmanov rođendan

Polaganjem vijenaca HDZ u Vukovaru obilježio 100 godina od rođenja Franje Tuđmana

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
14.05.2022.
u 12:28
Na polaganju vijenaca bio je i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić koji je rekao kako je Franjo Tuđman omogućio san stotina tisuća i milijuna Hrvata o slobodnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a onda i podno biste u središtu grada danas je HDZ Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije obilježio 100 godina od rođenja utemeljitelja HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

-I ovo pokazuje jednu neraskidivu vezu koju imaju Franjo Tuđman i Vukovar. Ne samo da je pod vodstvom Franje Tuđmana stvorena slobodna, samostalna i neovisna Republika Hrvatska nego je njegovom mudrom državnom politikom Vukovar vraćen u ustavno pravni poredak RH 1998. godine bez ijedne žrtve – rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a i saborski zastupnik Nikola Mažar.

Komentirajući najavu poslijepodnevnog obilježavanja obljetnice rođenja Franje Tuđmana od strane Domovinskog pokreta Mažar je rekao kako je Tuđman bio ujedinitelj, a ne djelitelj te da oni koji žele iskoristiti njegov lik i djelo pokušavaju doći do jeftinih političkih poena ili pak dodatno razjediniti hrvatski narod te da oni zapravo nisu nikada vrednovali njegovu životnu i političku filozofiju.

Na polaganju vijenaca bio je i župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić koji je rekao kako je Franjo Tuđman omogućio san stotina tisuća i milijuna Hrvata o slobodnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj. I on je progovorio o paralelnom obilježavanju 100. obljetnice rođenja Franje Tuđmana rekavši kako je s odmakom vremena njegovo djelo sve svijetlije, ali i da bi volio da nema razmimoilaženja te da se nada kako će s odmakom vremena doći do ujedinjenja svih koji sada različito misle.

VIDEO Veliko Trgovišće: Polaganje vijenaca ispred rodne kuće Franje Tuđmana povodom 100 obljetnice njegova rođenja

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.