Počelo suđenje

Policajac: Ajkić me psovao, ali ga nisam prebio

Foto: kristina štedul fabac/pixsell
Policajac: Ajkić me psovao, ali ga nisam prebio
23.03.2011.
u 09:36
- Osim kad sam ga udario u nogu da bi odgovorio na njegov napad, nisam imao nikakav kontakt s Alenom Ajkićem, tvrdi optuženi
Pogledaj originalni članak

- Gdje ste ostavili auto kad ste dolazili? Pitanje je koje postavljeno svim prijateljima Alena Ajkića, koji su s njim bili za dobro poznatih događaja lani 26. ožujka.

– Tu pred sudom – odgovor je Ivana Pribanića, koji je izazvao salve smijeha odvjetnika, okrivljenog, optuženog i policajaca. Kolege novinari ne mogavši se suzdržati napustili su sudnicu. Sutkinja Elma Kaleb Mamić rekla je da će odrediti petminutnu pauzu dok se svi ne smire, a odvjetnik Zvonko Žaja predložio je i da se pozove hitna. Šaljiv je to događaj koji je obilježio početak suđenja Kristijanu Magliću za premlaćivanja Ajkića.

 Provocirao policajce

 – Žao mi je zbog događaja, no zaista nisam kriv. Kao policajac dosad nisam mogao razgovarati s medijima, kao što je to činio Ajkić. Nikad se ni na kojem nisam iživljavao, niti bi ikada radio nešto slično, kao što me se tereti u optužnici – dio je Maglićeve obrane. Maglić je rekao da mu je sporne noći Ajkić prišao vidno alkoholiziran, a vjeruje i pod utjecajem droga, psujući mu majku ‘pandursku’.

 – Stalno nas je provocirao i dovikivao: Gdje ste sada, pič..., niste u odori, ne možete mi oduzeti vozačku. No Ajkića sam već dva puta prije toga privodio zbog raznih kaznenih djela i znao sam s kim imamo posla, pa nisam previše obraćao pozornost na te uvrede. Onda mi je u jednom trenutku prišao i pokušao me udariti nogom. Zadržao sam mu tu nogu i zatim ga ‘počistio’ udarivši ga u drugu, stajnu nogu. Nakon toga Ajkić je pao, brzo se pokušao dignuti, no ponovno je zateturao i pao na neki sanduk koji je bio kraj nas. Nakon toga pobjegao je prema autu. Osim kad sam ga udario u nogu, više nisam imao nikakav kontakt, pogotovo ga nisam udario u glavu – naglasio je Maglić.

Ajkić je iznio potpuno drugu verziju događaja, koja se nešto razlikovala od one koju je dao istražnom sucu. Tvrdio je da ga je Maglić udario nekim tupim predmetom, i to s leđa.

 Udarac palicom

 – Mislio sam pritom da me je udario zatvorenom šakom ili nekom palicom i to u glavu u visini jagodične kosti. Tada sam pao u nesvijest i ne sjećam se koliko sam tako ostao. Točno je da sam mu psovao majku, no tek nakon što me je izudarao – rekao je Ajkić.

 Suđenje se nastavlja u svibnju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar ivek
ivek
12:01 23.03.2011.

aj me.. policajce treba polsat na skandinaviju ili u englesku na obuku..... policija u van radnog vremena nije policija.. pretuc decka zbog niceg ..- policajcu kaznu od 10 g zatvora i max novcenu kazu.. nedavno u zagrebu policajac ubio deca bez razloga... policajac upuco curu u stomak.... svaki dan se cuje sta policija radi... da li mi zivimo u americi ili juznoj americi

UT
utvara73
12:18 23.03.2011.

E SIDRO ima loših policajaca malo previše i takvima treba otkaz a nisi suočen s civilnim životom policajca i kako se prema njemu ovakva kriminalna đubrad odnosi jer znaju da im nemože ništa jer dobro poznaju zakon, čekaj samo da uđemo u EUROPU pa kad dođe 2-3 miliona neradnika i smeća izvana bit će kao u Italiji i Siciliji pa će morati policajci raditi i kad budu slobodni, policajac i na godišnjem odmoru mora imati službenu iskaznicu i kratko oružje i sve mu to ide u rok službe i zato ih plaćamo, želim pobjedu policajcima

14
14words
11:56 23.03.2011.

Ako želimo pravnu državu tada treba pustiti njene instrumente krajnje prisile da rade svoj posao. Sloboda za policajca!