uhićeno 5 osoba

Policajac iz BiH organizirao krijumčarenje marihuane iz BiH u Hrvatsku

Foto: Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL
Marihuana
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Kanabis
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
marihuana
17.04.2016.
u 15:14
Beriša je kao organizator kriminalne skupine, zajedno s Meškovićem kao aktivni policijski službenici MUP-a Republike Srpske, stupao u kontakt i u više navrata se sastajao na području Trebinja i Hrvatske s kupcem droge iz Dubrovnika i s njim se dogovarao o nabavci i isporuci droge.
Pogledaj originalni članak

Državno odvjetništvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet osoba, među kojima su i dva policijska službenika, zbog krijumčarenje većih količina marihuane iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, priopćeno je u nedjelju.

Državni odvjetnik u odjelu za organizirani i gospodarski kriminal te korupciju podigao je optužnicu protiv Sulejmana Beriše i Mersudina Meškovića dvojice policajaca Republike Srpske te Saše Pešića, Mirka Ateljevića i Dragana Šarenca jer su tijekom 2014. i 2015. na području Trebinja u BiH i Dubrovnika u Hrvatskoj krijumčarili, prevozili, kupovali i prodavali marihuanu. 

Beriša je kao organizator kriminalne skupine, zajedno s Meškovićem kao aktivni policijski službenici MUP-a Republike Srpske, stupao u kontakt i u više navrata se sastajao na području Trebinja i Hrvatske s kupcem droge iz Dubrovnika i s njim se dogovarao o nabavci i isporuci droge. 

Kako se navodi u priopćenju državnog odvjetništva BiH drogu su u Hrvatsku optuženi pripadnici policije prevozili u osobnim vozilima zlorabeći svoju poziciju te poznanstvo s kolegama iz granične policije. 

Tijekom travnja 2015. prilikom nove isporuke droge optuženog Meškovića su hrvatski granični policajci na graničnom prijelazu pretresli i pronašli približno dva kilograma skunka. 

>>'Palo' pet dilera amfetamina i marihuane s područja Siska i Petrinje

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OV
Ovozemaljski
15:48 17.04.2016.

Ukinite prohibiciju da ljudi i gospodarstvo budu zdraviji!

OV
Ovozemaljski
15:49 17.04.2016.

Da svako kucanstvo u Hrvatskoj zasadi 8 biljaka te bozje biljke, vratili bi kompletan vanjski dug, a ovako neka oni mudruju...

DJ
djordje
20:14 17.04.2016.

Mup rh i mup bih: dobro suraduju