Slomio mu čeljust

Policajac iz Karlovca dobio otkaz zbog premlaćivanja mladića

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
alen ajkić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
alen ajkić
Foto: K. Štedul-Fabac/PIXSELL
alen ajkić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
alen ajkić
26.12.2013.
u 16:37
Slučaj je postao poznat javnosti nakon što su Maglićevi kolege cijeli događaj pokušali zataškati.
Pogledaj originalni članak

Kristijan Maglić policajac iz Karlovca dobio je otkaz nakon što je presuda Općinskog suda u Karlovcu u kojoj je osuđen za nanošenje teške tjelesne ozlijede postala pravomoćna. Riječ je o poznatom slučaju u kojem je ozlijeđen, tada dvadesetogodišni, Alen Ajkić.

Slučaj je postao poznat javnosti nakon što su Maglićevi kolege cijeli događaj pokušali zataškati. U to vrijeme je i službena informacija iz PU karlovačke bila kako je Ajkić, kad su mu prišli policajci, nekoliko puta pao na sanduk na benzinskoj postaji Tifon u Karlovcu i tako se sam ozlijedio. Nakon toga, nekoliko je policijskih službenika iz tamošnje uprave bilo suspendirano, a cijeli je slučaj dobio sudski epilog. Da je Magliću prestao radni odnos po sili zakona potvrdila nam je i glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenart.

U presudi Općinskog suda u Karlovcu koju potpisuje sutkinje Elma Kaleb Mamić stoji kako je Maglić 26. ožujka 2010. oko 00,25 sati, u Karlovcu, u Riječkoj ulici, na prostoru benzinske postaje Tifon, teško tjelesno povrijedio Alena Ajkića na način da ga je snažno udario šakom u predjelu glave. Tada je Ajkić, zadobio prijelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podljevima oko oba oka. Na temelju toga, Maglić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, s time da se ona neće izvršiti ako osuđeni ne počini novo kazneno djelo u roku od tri godine.

Iako je Maglić tako ne mora u zatvor, jer je uvjetno osuđen, ipak morao je napustiti redove policije. S druge strane, okrivljeni Ajkić nakon ovog slučaja više puta je osuđen zbog niza krađa i provala. Neke od njih čak je i priznao pred sucima karlovačkog suda.

>> Karlovački policajac uvjetno osuđen zbog premlaćivanja Ajkića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

JU
juma
17:02 26.12.2013.

Ovako završi slučaj kada policajac Hrvat udari kriminalca pripadnika nacionalne manjine, Sutkinja Esma, uvjetna zatvorska kazna i otkaz. Nemam ništa protiv, zakon treba biti jednak za sve. Medjutim, kada policajac pripadnik nacionalne manjine još teže ozlijedi hrvatskog branitelja, kao nedavno u Vukovaru ne dogodi mu se ništa, nego još ministar Ostojić kaže kako je branitelj pao jer je bio pijan. Što reći na to, nego kako su u ovoj državi neki zaštićeniji i ravnopravniji od drugih?

ĆA
ćaćaća
18:52 26.12.2013.

nisam primjetio da je policajac u vukovaru koji je razbio branitelja dobio otkaz..tamo je situacija obrnuta..policajac pripadnik nac.manjine je pretukao hr branitelja i to je normala..na žalost..

RT
Rollo.Tomasi
17:09 26.12.2013.

To je samo kod nas moguće da policajac dobije otkaz jer je nalemao čovjeka s dosjeom telefonskog imenika i koji bi u svakoj normalnoh državi trebao guliti još barem 10 godina, a ne se sukobljavati s policijom. Ma bravo!