PREDBLAGDANSKI INCIDENT

Policajac pucao za preprodavačima petardi

24.12.2002.
u 00:00
* Policajac je jednog bjegunca uhvatio kod "Zagrebačke banke" i počeo ga vezati. Tad su druga dvojica zaskočila policajca, srušila ga na tlo i cipelarila. Zato je policajac ispalio metak u zrak - tvrdi glasnogovornica zagrebačke policije
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - U Papučkoj ulici u Dubravi policajac je jučer u 15 sati ispalio hitac iz službenog pištolja hvatajući odbjeglog prodavača petardi. To su "Večernjem listu" odmah poslije pucnjave dojavili uzbunjeni prodavači petardi iz Konjščinske. Pucanj u zrak odmah nam je potvrdila i Stanka Saraja, glasnogovornica PU zagrebačke. Ona je rekla da je policajac na uglu Konjščinske i Avenije Dubrava primijetio tri osobe kako vade i prodaju petarde.

- Preprodavači su pred policajcem pobjegli. Predstavnik zakona jednog je bjegunca uhvatio kod "Zagrebačke banke" i počeo ga vezati. Tad su druga dvojica zaskočila policajca, srušila ga na tlo i cipelarila. Zato je policajac ispalio metak u zrak, a oni su se razbježali i sad ih policajci traže - rekla je jučer popodne Saraja.

Drukčiju verziju ispričali su nam prodavači petardi iz Konjščinske.

- Dubrava je postala Divlji zapad. To nije normalno. To je bila racija, nije bio jedan, nego mnoštvo policajaca, a njih četvorica izvadila su oružje kao da su na ratištu. A bilo je mnoštvo ljudi, djeca su se igrala na ulici. Skoro su dijete ubili! Jedna je žena završila u bolnici koliko se prepala za svoje dijete - ispričao je jedan Janjevac, a njegovi kolege prodavači potvrđivali su njegove riječi.

Preprodavač koji se javio na dežurni telefon "Večernjeg lista" inzistirao je da se sastanemo u Konjščinskoj. Tu je bilo mnoštvo njegovih kolega, koji su ogorčeni ispričali da je policajac pucao kao da su kriminalci, a samo zarađuju za kruh. "Da imamo novca, ne bismo to radili", objasnili su.

Preprodavači su nas odveli u Papučku, pokrajnju ulicu u koju se ulazi iz Konjščinske, te nam pokazali mjesto odmah do ulaznih vrata jedne kuće na kojem su, po njihovoj verziji događaja, policajci zaustavili "yugo" u kojem su bila dvojica njihovih kolega.

- Četiri policajca u civilu izvadila su pištolje i iz "yuga" izvukli našeg prijatelja, bacili ga na tlo i tukli ga. Drugi su pak policajci lupali po "yugu" i razbili mu šajbu i još jedno staklo, pa i vrata, koja sigurno više nisu upotrebljiva. Vozač "yuga", također naš prijatelj, odvezao se automobilom niz Papučku prema okretištu tramvaja u Dubravi, a policajci su otišli za njim. Onda smo čuli pucanj - ispričali su okupljeni mladići.

Jedan od njih rekao je da je i njega, jer je stajao u blizini, jedan policajac udario šakom u lice. Rekli su i da će nas odvesti do "yuga", ali predomislili su se.

Poslije tog su incidenta Konjščinsku ulicu okružili policijski džipovi, a na njenom početku i kraju bile su ophodnje.

A. Kasanić

Pogledajte na vecernji.hr