Traži se Lucija Krstić (15)

Policija još traga za 'djevojčicom bez čarapa' koja je nestala iz Doma u Kaštel Lukšiću

Foto: nestali.hr
Policija još traga za 'djevojčicom bez čarapa' koja je nestala iz Doma u Kaštel Lukšiću
01.02.2022.
u 15:59
Djevojčica je visine 164 cm, crne kose, kestenjastih očiju, srednje tjelesne građe. U trenutku nestanka bila je odjevena u modre traperice i kaput.
Pogledaj originalni članak

Policija traži djevojčicu Luciju Krstić (15) koja je nestala iz Doma Maestral u Kaštel Lukšiću koji skrbi o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi

"S adrese boravišta otišla je u nepoznato", piše na portalu Nestali.hr. Lucija se iz doma udaljila u nedjelju, 30. siječnja i od tada joj nema traga.

Djevojčica je visine 164 cm, crne kose, kestenjastih očiju, srednje tjelesne građe. U trenutku nestanka bila je odjevena u modre traperice i kaput.

- Policija poduzima sve što je u našoj moći kako bismo pronašli nestalu osobu – rekao nam je glasnogovornik PU Splitsko-dalmatinske Jerko Kurevija u utorak poslije podne, kada smo ga pitali je li potraga dala rezultata.

Lucija Krstić je djevojčica iz Vojnića kod Trilja koja je prije pet godina u srce dirnula cijelu Hrvatsku kada je animatorica u jednoj sinjskoj igraonici pokrenula akciju kako bi se pomoglo "djevojčici bez čarapa" koja je s majkom živjela u siromaštvu, u neadekvatnoj, trošnoj kući bez vode. Priča je dospjela u medije, Hrvatska se ujedinila i Lucija i njezina majka su, uz pomoć u odjeći, hrani i ostalim životnim potrepštinama, krajem 2016. godine dobile i stan od 60 kvadrata u Trilju. Novci su prikupljeni u samo pet dana.

Što je pošlo po krivu pa je Lucija na kraju smještena u Dom Maestral iz kojega se prije nekoliko dana udaljila, nije moguće saznati jer je riječ o malodobnoj osobi.

- U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr" - poručuju iz MUP-a.

NESTAO U BEOGRADU

Mjesec dana se traga za Matejem: Što dosad znamo i može li novi detalj oko mobitela biti ključan?

Što ili tko je uzrok njegova smislenog i jasno određenog sprinta do nekog cilja? Kamo je išao? Je li se s nekim trebao naći ili nešto pokupiti? Je li nehotice upao u Savu? Je li igrom slučaja upao u incident s "pogrešnim ljudima"? Je li žrtva nasilja? Je li sofisticirano inscenirao svoj nestanak? Sve su to pitanja koja su još uvijek nerazjašnjena. Ipak, najviše nade u pronalazak Mateja pojavio se ovih dana kada je objavljeno da je signal njegova mobitela lociran kod Velikog ratnog otoka koji se nalazi kod ušća Save u Dunav.  Pozitivna je vijest da se signal locirao čak dva i pol sata nakon posljednjeg lociranog signala koji je odgovarao plutajućem objektu u rijeci Savi.Informatički stručnjaci nam kažu, ako mobitel ima IP68 certifikat (a ima ga većina suvremenih mobitela), onda uređaj signal može primati maksimalno pola sata ako je pod vodom. Iz ovoga, dakle, proizlaze dvije teorije koje nam je pojasnio iskusni kriminalist Željko Cvrtila.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NO
nogogaz
20:19 01.02.2022.

Stranci i migranti mogu tu imat nesto.... Nadajmo da je djevojcica OK!