ŽENA (57) TEŠKO OZLIJEĐENA

Policija o nesreći na A3 zbog koje je satima bio kolaps u prometu: Poginuo je vozač automobila švicarskih oznaka

Foto: Boris Ščitar
Hitna pomoć jučer na izlasku s autoceste u Križu zapela na naplatnim kućicama
Foto: Boris Ščitar
Hitna pomoć jučer na izlasku s autoceste u Križu zapela na naplatnim kućicama
Foto: HAK
Foto: HAK
03.09.2022.
u 11:02
Nesreću je, navodi policija, izazvao 44-godišnji hrvatski državljanin koji je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake skupom vozila zagrebačkih registracija udario u privremenu postavljenu signalizaciju
Pogledaj originalni članak

Jedna osoba smrtno je stradala, a jedna je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se jučer, 2. rujna, oko 17 sati dogodila na sjevernoj kolničkoj strani autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, između Popovače i Križa. Kako navodi Policijska uprava sisačko-moslavačka, prometna se dogodila na dijelu kolnika na kojem je postavljena privremena prometna signalizacija zbog izvođenja radova.

Nesreću je, navodi policija, izazvao 44-godišnji hrvatski državljanin koji je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake skupom vozila zagrebačkih registracija udario u privremenu postavljenu signalizaciju, potom u središnju zaštitnu metalnu ogradu koju je probio i prešao na južnu prometnu traku, namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera.

Došlo je do zanošenja skupa vozila i udarca u automobil švicarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 67-godišnjak, dok se u automobilu kao putnica nalazila 57-godišnjakinja. Od siline udarca automobil je odbačen na travnatu površinu. Skup vozila je u daljnjem kretanju udario u automobil austrijskih nacionalnih oznaka, koje je od siline udarca odbačen u odvodni kanala, dok je vozač slovenskih nacionalnih oznaka izbjegavajući otpale dijelove vozila sletio na zelenu površinu.

Foto: HAK

Na mjestu događaja smrtno je stradao 67-godišnji vozač dok je 57-godišnja putnica teško ozlijeđena, navodi PU sisačko-moslavačka.

Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu 44-godišnji vozač će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, zaključuje policija.

Za sav promet u vremenu od 17 do 24 sata bila je zatvorena južna strana autoceste, a sjeverna u vremenu od 19 do 21.45 sati. Promet se odvijao obilazno. Kao posljedica nesreće, na tom su se području stvorile velike kolone, a i Hitna pomoć je na izlasku s autoceste u Križu zapela na naplatnim kućicama. U smjeru Lipovca kolona između naplatne postaje Zagreb-Istok i Ivanić Grada bila je oko 5 km, a između Ivanić Grada i Križa oko 7 km. 

VIDEO Nije sve išlo glatko: Vučna služba dignula oštećenu skupocjenu jurilicu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LE
lektor
16:07 04.09.2022.

Kako ih nije sram, kako se samo usude držati cestu zatvorenom sedam sati zbog prometne nesreće. Neznalice nesposobne! Štetočine i uhljebi.

EZ
ezer
12:46 03.09.2022.

Na A3 stalno neki radovi cijele godine, rupa i izbočina na pojedinim dionicama i još k tome preskupa cestarina za ono što nude.Uzrok nesreće brzina i nepažnja u vožnji. Ograničenje u radovima je uglavnom 60km/h što malo tko poštuje, a policija kontrolira brzinu na ulazu/izlazu s autoceste jer ljudi voze napamet.