ODRŽALI KONFERENCIJU

Policija o slučaju pretučenog dječaka (15) iz Dugog Sela: 'Počinitelji su učenici osnovne i srednje škole'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Policija o slučaju pretučenog dječaka (15) iz Dugog Sela: 'Počinitelji su učenici osnovne i srednje škole'
19.10.2022.
u 13:59
Uzmite u obzir da se radi o maloljetnim počiniteljima i maloljetnim žrtvama i istraživanja su jako kompleksna, kazala je Grubišić Požar
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka policija jučer je objavila kako je troje maloljetnika uhićeno u slučaju incidenta u Dugom Selu u kojem je pretučen 15-godišnji dječak.

U sklopu toga, policija je predstavila rezultate provedbe preventivno-represivnih aktivnosti radi sprječavanja rizičnih i neprihvatljivih ponašanja mladih.

Policija je od rujna poduzela niz mjera s ciljem sprječavanja neprihvatljivog ponašanja.

- Legitimirano je preko 300 maloljetnika, njih 9 je zatečeno protivno zakonu o zaštiti maloljetnika - kazao je na konferenciji Kristijan Suša, voditelj Službe temeljne policije u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

I dok je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću, kazala kako je zabilježen pad broja takvih kaznenih djela u posljednjih nekoliko godina, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji Nikolina Grubišić Požar osvrnula se na situaciju koja se nedavno dogodila u Dugom Selu.

- Uzmite u obzir da se radi o maloljetnim počiniteljima i maloljetnim žrtvama i istraživanja su jako kompleksna. Počinitelji su bili maskirani, a odmah po zaprimanju odjave smo krenuli u intervenciju i učinili sve kako bi bili sigurni da je upravo ta osoba ona koja je počinila to kazneno djelo - kazala je Grubišić Požar.

Policiji se javilo još nekoliko sudionika sličnih događaja, a o svemu su u kontaktu sa školom.

- Vrlo je loša praksa da se stigmatiziraju učenici jedne škole. Mogu vam potvrditi da se radi o učenicima osnovne i srednje škole, a sve ostale informacije vam ne mogu dati - dodala je.

>> VIDEO Otac dječaka pretučenog u Dugom Selu: 'Pao je i počeli su ga cipelariti. Trojica su ih tukla, ostali su snimali mobitelima'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar zidam spremno
zidam spremno
14:55 19.10.2022.

Maloljetni su..? Odlicno. Svu trojicu u popravni dom strogog rezima, a roditeljima odrapiti drakonske novcane kazne koje isplatiti kao odstetu prebijenom decku.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:19 19.10.2022.

istraživanja su jako kompleksna - zato je trebalo 8 dana da se počinitelji uhite. Da nije otac dječaka izašao u javnost ništa od toga.

DU
Deleted user
14:06 19.10.2022.

Bez brige, dječake će prvom prilikom ulica krstiti! Pitanje je samo trenutka kada će pijanoj ekipi trebati bilo kakav povod da nekome polomi kosti,a sada će zlostavljaći biti žrtve vlastitoga djela. Također svako kome se digne i prepozna ih na ulici sa ponosnom će ih išamarati i pitati ih jesu li kršteni!