Prijava ide na sud

Policija pustila vozača koji im je danima bježao u Bjelovaru: 'Nije bilo zakonskih osnova da se zadrži'

Foto: Danica.hr
Policija pustila vozača koji im je danima bježao u Bjelovaru: 'Nije bilo zakonskih osnova da se zadrži'
12.12.2020.
u 15:54
Zakon propisuje da se osumnjičenik za prometne prekršaj koji nije zatečen za upravljačem može zadržati u policiji najduže šest sati
Pogledaj originalni članak

Nakon tjedan dana bježanja od policije, Nenad Vukašinović jučer je pronađen u kući u Prgomelju te doveden u bjelovarsku policiju zbog prometnih prekršaja, no uskoro je od tamo pušten. 

"Nije bilo zakonskih osnova da se zadrži ili po žurnom postupku privede na bjelovarski Prekršajni sud i oko 18 sati je pušten da se brani sa slobode. Prijava na sud ide redovnim putem", pojasnila je glasnogovornica PU bjelovarsko-bilogorske Maja Barbir Grubić za 24sata. Zakon propisuje da se u takvim situacijama osumnjičenik za prometne prekršaj koji nije zatečen za upravljačem može zadržati u policiji najduže šest sati, što je i bilo u konkretnom slučaju.

Nenad Vukašinović je 52-godišnjak koji je na cesti kod Rovišća u svom neregistriranom Opelu pobjegao presretačima koji su ga zaustavili. Sjeo je iznenada u automobil i krenuo preko livada i polja u nepoznato nakon čega se skrivao tjedan dana. Kako se neslužbeno doznaje, do sad je prikupio oko 100 prekršajnih prijava zbog kojih je 50-ak puta išao u zatvor jer ne plaća kazne. 

Već gotovo dva desetljeća vozi traktor i automobil unatoč tome što nema jednu šaku koju je izgubio u berbi kukuruza, a na drugoj ruci ima samo dva prsta. Da bi mogao upravljati vozilima, ona trebaju biti prilagođena za osobe s invaliditetom. Zbog toga je i svojevremeno bivša gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić gradskim novcem platila ugradnju pomagala na traktor.

Zbog velikoj broja pravomoćnih kazni i odlazaka u zatvor stekao je epitet najkažnjavanije osobe na području Bjelovarsko–bilogorske županije, a sam je jednom prilikom izjavio da ga policija ima na piku. 

"Nikoga ne zanima što ja s dva prsta moram dotjerati traktor na njivu. Ostao sam i bez pomoći koju sam imao kao hrvatski branitelj. Bio bih poštovan da sam počeo krasti, a ovako me policija čeka u zasjedi", rekao je. 

VIDEO Šaljete li još uvijek čestitke za blagdane? Pogledajte kakve starinske čestitke darujemo uz Večernji list 13. prosinca! Baš kao nekada...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.