Epilog drame

Policija: Rastrojeni Zadranin pucao u dvorište, ali i u stanu i na stubištu. Našli smo automatsku pušku i marihuanu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar: Policijski očevid na mjestu gdje je muškarac pucao iz svog stana
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar: Policijski očevid na mjestu gdje je muškarac pucao iz svog stana
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar: Policijski očevid na mjestu gdje je muškarac pucao iz svog stana
09.12.2022.
u 13:10
Pretragom doma i drugih prostorija kao i dva automobila koje osumnjičenik koristi pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11,9 grama marihuane
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Nakon dovršetka očevida izvijestili su javnost o drami koja se u srijedu od 21 sat do ranih jutarnjih sati u četvrtak odvijala neposredno uz policijsku upravu centru Zadra i kada su se začuli pucnjevi iz stana prema dvorištu

Naime, policija je u srijedu, 07. prosinca iza 21 sati zaprimila dojavu kako se u prizemlju stambene zgrade u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića, nalazi sam 47-godišnjak u rastrojenom stanju koji galami te da postoji mogućnost da je i ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

- Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja su izašli policijski timovi pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije Policijske uprave zadarske koji su ubrzo stavili osumnjičenika pod nadzor i uspostavili sigurnosno okruženje u cilju zaštite građana i imovine.

Daljnjim postupanjem 47-godišnjak je odbijao suradnju te uspostavljenje bilo kakvog kontakta s pregovaračem taktičkog tima Interventne jedinice policije PU zadarske, a potom je ujutro oko 6 sati ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u vanjski ograđeni dio dvorišta ispred svog stana. Ubrzo, nakon toga osumnjičenik je izašao iz stana, gdje su ga uhitili policijski službenici specijalističkog tima Interventne jedinice policije Zadar te doveli u službene prostorije policije. Tijekom postupanja u ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, u sklopu kojeg je proveden očevid na mjestu događaja pronađeno je nekoliko oštećenja u unutrašnjosti stana te na dijelu stubišta zgrade ispred stana kao i u betonskom rubnjaku u dvorištu ispred stana, nastala uslijed pucanja iz vatrenog oružja. Nadalje, pretragom doma i drugih prostorija kao i dva automobila koje osumnjičenik koristi pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11,9 grama marihuane. Pronađeno oružje, streljivo i droga su mu oduzeti.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Isto tako zbog posjedovanja marihuane protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga - istakla je Ivana Grbin glasnogovornica PU Zadarske.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.