ISTRAGA Francuz R. Courreau (47) ipak ubijen na Šipanu

Policija zadržala oca ubijenog Francuza

15.12.2008.
u 12:09
Pogledaj originalni članak

DUBROVNIK – Francuz Robin Courreau (47), kojega je u subotu oko podneva u kući u Luci Šipanskoj u lokvi krvi pronašao otac, ubijen je – ustvrdila je dubrovačka policija. Zbog teškog ubojstva, kako je policija okarakterizirala zločin, privedeno je nekoliko osoba, ali je na kriminalističkoj obradi od nedjelje zadržan samo otac ubijenog Jacques Courreau (73). Zadržan je do utorka ujutro. Bude li osumnjičen, bit će priveden istražnom sucu u Dubrovniku.

Iz razgovora s otočanima doznali smo da je ubijeni Courreau prije tri godine na otok došao sa suprugom i njezinim djetetom iz prvog braka. Upoznali su se u Francuskoj, gdje je njen otac Velimir Kunčević, podrijetlom sa Šipana, živio sa suprugom i obitelji. Courreau i supruga kupili su kuću u Luci Šipanskoj, ali su onda izbile nesuglasice. Otac njegove supruge s njime se i svađao, pa je nekoliko puta intervenirala policija. Usto, u njihov šipanski dom dolazili su i roditelji ubijenog, pa i prije nekoliko dana kako bi ga nagovorili da se odseli u Francusku.

Otkad se posvađao sa suprugom, Robin je živio samotnjački i opijao se. Kobne protekle subote otac Jacques navodno ga je čekao u luci, ali ga je pronašao tek u kući, i to u lokvi krvi. Brzom intervencijom prevezen je u nekoliko kilometara udaljenu luku Suđurađ na drugom kraju otoka, gdje ga je dočekao gliser Lučke kapetanije i liječnik sa susjednog otoka Lopuda. Iako je brzo prevezen u bolnicu, Francuz je preminuo od zadobivenih ozljeda.

– Ljudi su u šoku jer ne mogu vjerovati da je netko od ovih ljudi, bilo tko iz obiju obitelji, mogao nekome opaliti pljusku, a kamoli ubiti ga – kazala je Olga Muratti, mještanka Luke Šipanske i gradska vijećnica.


Nema sredine pošteđene nasilja

Očito više ne možemo otkriti simptome nasilja. Očito niti jedna sredina nije pošteđena nasilja i to nas treba zabrinuti. Jako me zanima motiv ovog zločina jer mi ne ide u glavu da se ovo dogodilo. Ne znam više komu se može vjerovati – kazala je Olga Muratti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr