Pjesma Eurovizije

Policijski psi traže eksploziv u Gradskoj dvorani u Beču

Foto: Reuters/PIXSELL
Policijski psi traže eksploziv u Gradskoj dvorani u Beču
08.04.2015.
u 13:57
Kako je rekao glasnogovornik bečke policije Roman Hahslinger, pri prvoj provedenoj kontroli „nije pronađeno ništa sumnjivo“
Pogledaj originalni članak

 Četrdesetak dana prije početka Pjesme Eurovizije 2015. koja će kao jubilarni 60. Eurosong biti održana u Beču, u bečkoj Gradskoj dvorani ( Wiener Stadthalle D) su u utorak počele pripreme za ovaj međunarodni glazbeni mega spektakl. Prije početka radova austrijski su policajci potpomognuti posebno treniranim psima za otkrivanje eksploziva i sumnjivih predmeta proveli sigurnosnu provjeru, pregledavši cjelokupni kompleks dvorane „D“, izgrađene 1957. godine, koja se posebno preuređuje za ovu priliku.

Kako je rekao glasnogovornik bečke policije Roman Hahslinger, pri prvoj provedenoj kontroli „nije pronađeno ništa sumnjivo“. Tek nakon sigurnosne provjere, radnici su dobili „zeleno svijetlo“ za unošenje opreme za izradu prvih tribina u dvorani. Radnici i sva oprema koju unose u dvoranu prethodno prolaze dvostruku sigurnosnu provjeru putem skenera i  policijskih psa. Tema br. 1 je sigurnost, istakli su glavni direktor austrijskog državnog radija i televizije ORF Alexander Wrabetz i šef bečke policije Karl Mahrer, na dočeku prvog od ukupno 350 kamiona koji će do 18. svibnja u bečku dvoranu, čija adaptacija stoji 8,9 milijuna eura, dovesti tehničku opremu tešku 3.500 tona.

 - Imamo veliku odgovornost prema našim gostima, i to uzimamo vrlo ozbiljno, napomenuo je Wrabetz.

Austrijski mediji navode da Savezni državni ured Republike Austrije za zaštitu Ustava stalno analizira sigurnosno stanje i provodi potrebne mjere. Finale Eurosonga 2015., održat će se 23. svibnja u bečkoj Gradskoj dvorani D, s novosagrađenom pozornicom u obliku oka. Polufinalna natjecanja bit će 19. i 21. svibnja. Zahvaljujući pobjedi bradate austrijske umjetnice Conchite Wurst na prošlogodišnjem izboru za Pjesmu Eurovizije s pjesmom „Rise Like a Phoenix“, Austrija je dobila pravo da postane domaćinom ovogodišnjeg natjecanja. Beč je ovo natjecanje, posljednji put ugostio 1967. godine, nakon što je godinu prije u Luxembourgu pobjedu odnio Austrijanac Udo Jürgens svojom pjesmom „Merci Cherie“.

>> Tumač znakovnog jezika svojom izvedbom preoteo show pravom pjevaču

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SP
spenic60
17:41 08.04.2015.

Stvarno ? Je li to bila Conchita ili traverstit ? Svakako neodoljiva predstava. :-)

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:03 08.04.2015.

Ako je medju njima i Inspektor Rex njemacki ovcar onda mogu mirno pjevati.