Trupe kod El Alameina

Politički kaos u Italiji, Vlada fašističku vojsku nazvala herojskom, krenule svađe

Politički kaos u Italiji, Vlada fašističku vojsku nazvala herojskom, krenule svađe
26.10.2024.
u 09:49
Oporbeni Pokret Pet zvijezda vladine tvrdnje o Drugom svjetskom ratu nazvao je 'neoportunima'

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 4

GA
Gastarbeiter2
14:02 26.10.2024.

Pa i mi veličamo našu fašistička vojsku iz 2. svj. rata kao borcem za slobodu. Jedino što im je uspjelo je oslobodjenje Dalmacije od nas samih a u korist Italije. Tko ne vjeruje može malo pročitati povijesne činjenice. Narodi koji slave povijesne poraze, konkretno mi i Srbi, nemaju budućnost.

LU
luftbrenzzer
12:34 26.10.2024.

Ulazak u najkrvaviji rat od kad svijet postoji, nije u svakom slučaju nije odraz kukavičluka. No je li to herojstvo stvar je kuta iz kojeg se gleda. Talijani očito imaju svoje mišljenje koje odudara od općeg stava da poraženi ne može biti heroj. Jednako tako vrijedi i u Hrvatskoj koja i dan danas slavi svoje bojovnike iz burnih vremena svoje izuzetno bogate ratne i poratne povijesti.

SE
Serengeti
10:06 26.10.2024.

Nema veze što vlada veliča fašizam sve dok stoji čvrsto uz Ukrajinu I Izrael. Ako slijediš hegemona SAD, možeš biti diktator, veličati fašizam i nacizam, možeš napraviti puč u Ukrajini i sve je OK. Dapače mediji će sve to umanjiti, a negativno preuveličati poteze država koje ne sljede hegemonsku poltiku SAD-a. Pa ćemo imati vijesti da se u Kini radi genocid nad Ujgurima, da je ruska vojska puna monstruma koji ubijaju i siluju sve pred sobom itd.