Više od igre

Politika van iz kluba, a mi ćemo i lijepiti plakate i čistiti stadion

Foto: kristina štedul fabac/pixsell
Politika van iz kluba, a mi ćemo i lijepiti plakate i čistiti stadion
07.02.2011.
u 18:08
- Navijači mi nisu postavljali teška pitanja, zadovoljno je zaključio predsjednik Turković. Ipak, okupljeni promatrači treninga prve momčadi rekli su: Dobro je da se u klubu malo prodrmaju
Pogledaj originalni članak

Gademzi, navijačka skupina Nogometnog kluba Karlovac, nakon 45 minutnog sastanka uspjela je naći zajednički jezik s čelnim ljudima kluba. Tako od najavljenog prosvjeda nije bilo ništa. No samo sat vremene prije nego što je trebao početi trening prve momčadi, Gademzi su bili iznimno oštri.

- Ne želimo da nam se politika miješa u nogomet. Ne želimo da svakih nekoliko mjeseci dolazi novi predsjednik ili direktor. Pogotovo smo nezadovoljni odlaskom ljudi poput Šprajcera, Perkovića i nekih radnika koji su ovdje bili 12 sati dnevno, živjeli su za ovaj klub i najzaslužniji su za ulazak u Prvu ligu – rekao je Tomislav Mamić u ime Gademza.

Jednako oštar bio je, na drugoj strani, i predsjednik kluba Stjepan Turković.

Sporna placarina

– Krajnje je nekorektno podmetanje i plasiranje u javnost laži o smjenama ili odlascima iz kluba. Nikakvih smjena, ostavki ili odlazaka nema. Istina je da sam smijenio radnike koji su naplaćivali placarinu. Njihov utržak petkom iznosio je oko 1200 kuna, a tjedan nakon što su smijenjeni, prikupljeno je 5000 kuna. To je jedina istina o smjenama. Svi mi morali bismo se zapitati želimo li da ovdje bude klub ili da ne bude ničega – rekao je Turković i ušao u klupski kafić. Tamo su ga Gademzi dočekali s navijačkim pjesmama. Nakon toga Turković i direktor kluba Zdravko Marčetić sve su ih poveli na stadion i tamo održali sastanak. Nakon 45 minuta svi su sišli s tribina u znatno mirnijoj atmosferi.

Došla i policija

Turković je rekao da mu Gademzi nisu postavljali teška pitanja, a Mamić da su dogovorili pomoć klubu u vidu lijepljenja plakata, dijeljenja letaka, pa čak i čišćenja stadiona. Ipak Turković je ostao bez kompromisa oko smjena u klubu.

– Nema istine u pričama o smjenama ili o lošim odnosima u klubu. Nitko ne odlazi, pogotovo ne trener Igor Pamić s kojim smo iznimno zadovoljni – zaključio je Turković.

U klubu su jučer radili i Nikica Rudar i Dražen Mejašić koji su se najčešće spominjali kao kandidati za odlazak. Turković je Gademzima obećao i ostanak na stadionu Stjepana Benića. Na kraju sve je završilo odlaskom do pomoćnog igrališta na kojem je Igor Pamić vodio trening prve momčadi. Gademzi su pozdravili igrače, a najveću podršku dobio je Pamić. Prateći neuobičajena događanja na stadionu, nekoliko nogometnih zaljubljenika cijelu je situaciju komentiralo riječima:

– Već dugo nije bilo ovoliko automobila na parkiralištu kraj stadiona. Došla je i policija. Dobro je da se nešto događa i da se i momčad i uprava malo prodrmaju. Jedva čekamo prve utakmice da vidimo je li bilo nekog rezultata – rekao je jedan i nastavio gledati trening.

Prvu priliku za provjeru situacije u momčadi imat će već sutra. Karlovac će u 15 sati odigrati pripremnu utakmicu sa Cazinom iz BiH.

Nova glasnogovornica NK Karlovca je Ivana Rumenović, potvrdio je to predsjednik Stjepan Turković. Riječ je o mladoj politologinji koja je zaposlena na radnom mjestu voditeljice marketinga i PR-a kluba. Turković je ocijenio da je riječ o stručnoj osobi koja će kroz marketing sama zaraditi svoju plaću. Navodno bi klubu trebala donijeti 50-ak tisuća kuna. Iz kluba su najavili i skoro okončanje pregovora s nekolicinom tvrtki koje bi trebale postati generalni sponzori.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KT
Kemo Terapija
19:13 07.02.2011.

A ko ce mu postavit tesko pitanje? Ovi klinci sto su iz skole blajbali? Tu nije bilo nikog punoljetnog. Svi pametni su se davno ostavili nogometa i navijanja. U klubovima su jos samo prodavaci magle k\'o taj Turkovic.

OD
ODzizsKrajst
23:48 07.02.2011.

najbolji su mi ovi \"intelektualci\" kad se počnu bahatit - svi pametni su se davno odrekli nogometa. koja snobovština. e da - mama ti se kupa gola. ovog drugog debosa ne vrijedi komentirat uopće. od 20 riječi 19 je napisao krivo.

IL
ilatkovi
05:59 08.02.2011.

Smiješni su oni koji viču i kolcem i lancem i bokserom u glavu, GADEMZI samo viču ono kaj svi mi na nogometu mislimo i kaj? Smiješan je Dinamo i Hajduk koji s milionima postižu rezultate kojima mislim niti navijači nisu prezadovoljni. AJMOOOOOOOOOOOO KARLOVAC!!!!!!!