gradovi prijatelji

Poljaci učili Županjce kako povući novac iz fondova EU

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Poljaci učili Županjce kako povući novac iz fondova EU
18.02.2014.
u 13:36
Iz grada Wilamowica su tvrtke specijalizirane za savjetovanje u povlačenju sredstava iz fondova savjetovale 11 Županjaca, kroz praktične radionice
Pogledaj originalni članak

Suradnja grada Županje i  prijateljskog grada Wilamowica iz Poljske donijela je i prve konkretne rezultate, budući da ulazak Hrvatske u EU otvara nove mogućnosti regionalnog razvoja i sufinanciranja investicija novcem EU fondova.

Poljaci su Županjcima odlučili prenijeti svoja bogata iskustva i znanja i naučiti ih kako povući novac iz europskih fondova. Grad Županja u suradnji s poljskim tvrtkama TechMaster i EU Geniuss, specijaliziranim za savjetovanja u području povlačenja sredstava iz EU  i nacionalnih fondova, organizirali su trodnevni seminar o izradi i provedbi projekata, financijskom savjetovanju i ostalim informacijama s područja EU fondova.

Seminar je pohađalo 11 polaznika iz Županje koji su dobili višestruka znanja u izradi dokumentacije za povlačenje sredstava iz strukturnih EU fondova. Sudjelovali su u nekoliko praktičnih radionica koje su se fokusirale na postupke i pravila apliciranja te obračune i praćenje održivosti provedbenih investicija. Svim polaznicima stručnjaci TechMastera uručili su certifikate.

Riječ je o tvrtki koja u Poljskoj već deset godina pruža savjetodavne usluge i  koja je surađivala s brojnim jedinicama lokalne samouprave, institucijama kulture, zdravstva, crkve i udrugama kulture, te mikro, malim i srednjim poduzećima. Dugogodišnja iskustva u izradi i reviziji projektnih prijava za EU natječaje njihovim klijentima do sada su osigurala financiranje preko 500 uspješnih projekata.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.