"Poludjeli" vodomjer troši 1000 litara vode na dan

Foto: Dragutin Šantoši
"Poludjeli" vodomjer troši 1000 litara vode na dan
29.10.2009.
u 13:08
Račune za vodu je prije plaćao tristotinjak kuna, a sada iznose oko 500 kuna. Odbija ih platiti jer ne odgovaraju stvarnoj potrošnji vode.
Pogledaj originalni članak

SLATINA - U prvih 150 dana, otkako su mi u svibnju djelatnici Komrada zamijenili stari vodomjer za novi, potrošio sam, prema njemu, čak 156 kubika vode ili više od tisuću litara na dan, što jednostavno nije normalno - požalio se Večernjem listu Ivan Boršić iz slatinskoga gradskog naselja Potočani. 

Tvrdi da je tromjesečne račune vode prije plaćao tristotinjak kuna, a sada iznose oko 500 kuna te da posljednji račun neće platiti jer ne odgovara stvarnoj potrošnji vode.            

- Da se nije u Komradov vodovod uvukla kakva hobotnica, pa pije ove ogromne količine vode - kaže u šali Ivan Boršić. U Komradu, pak, tvrde da vodomjere ne baždare oni već ovlašteni prodavatelj od kojeg su kupili vodomjere i ugradili ih građanima te da će ovaj slučaj hitno ispitati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RA
rackizel
16:57 29.10.2009.

To je barem lako provjeriti. Zatvoriš sve pipe i vodomjer mora mirovati. Ako se vrti, pukla je cijev. Postoji i druga varijanta. Kod slaganja vodomjera jednostavno su zamjenjeni kotačići pa umjesto da se okreću kotačići za litre, okreću se kotačići za stotine litara. Jedan kubik vode je tisući litara. U tri mjeseca potrošio sam 13 kubika ne štedeći niti kapi, takvi uvjeti, kroz cijev od 3/4\". To je 90 dana 13.000 litara ili 144 litre dnevno ili 6 litara na sat. Ovaj troši 41 litru na sat. Zar je vatrogasac?

JJ
jjonja
19:00 29.10.2009.

Ja sam imao isti takav slučaj.Nakon promjene vodomjera potrošnja vode u kučanstvu mi se povečala za oko 30%.trebalo mi je par mjeseci da skužim da nekaj nije u redu.Podneso sam zahtijev da mi promijene vodomjer i to sam čekao mjesecima.Nakon promjene sve je opet bilo normalno tak da sam bio siguran da je vodomjer bio neispravan.Nisam htio platiti sav višak potrošnje za koji sam smatrao da je napravio vodomjer.Vodovod mi je slao opomene, pa tužbu, uglavnom prošlo je dvije godine dok nisam dobio poziv za sud.U tom vremenu sam pogubio racune iz tog razdoblja pa nisam mogao dokazato kolika je bila potrošnja prije,za vrijeme i poslije tog vodomjera tak da sam na kraju platio.Da sam imao račune pobjeda bi bila moja.Od Vodovoda nisam mogao dobiti to da mi izlistaju kolika je bila potrošnja za sporno razdoblje.

AB
abendblatt
14:13 29.10.2009.

Provjeri ti da ti voda ne otjece u zemlju iza vodomjera, mozda ti cjev propusta.