Nove pogodnosti za umirovljenike u Požegi

Pomoć za odlazak na liječenje u druge gradove i nova gradska linija

Foto: Dušan Mirković /Pixsell
umirovljenici
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
umirovljenici
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
umirovljenici
18.02.2014.
u 14:16
Grad će za sada financirati deset mjesečnih prijevoza u Slavonski Brod, Osijek ili Zagreb, a novac za tu namjenu osiguran je u proračunu kroz socijalni program.
Pogledaj originalni članak

Na inicijativu Hrvatske stranke umirovljenika Grad Požega sufinancirat će prijevoz umirovljenika slabijeg imovnog stanja na specijalističke preglede i liječenje izvan Požege za koje prijevoz ne plaća HZZO. O tome je javnost danas izvijestio požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenicima.

-Imenovali smo povjerenstvo kojeg čine predstavnici umirovljenika Željka Boroš, Ivan Delić i Zvonko Penava te Mihaela Pačarek i Branka Bulaja iz gradske uprave koje će odlučivati o tomo tko će imati pravo na takvu pomoć – kazao je gradonačelnik Neferović.

Grad će za sada financirati deset mjesečnih prijevoza u Slavonski Brod, Osijek ili Zagreb, a novac za tu namjenu osiguran je u proračunu kroz socijalni program. U težim će slučajevima postojati mogućnost sufinanciranja prijevoza pojedinim osobama i više puta mjesečno.

-Zadovoljni smo što Grad ima razumijevanja za ovu najugroženiju kategoriju stanovništva jer je do sada to bilo vrlo loše. Sretni smo što smo dobili mogućnost da možemo zajedno surađivati i što će se umirovljenicima kroz našu stranku i kroz ovu suradnju s Gradom moći pomoći – istaknula je  Željka Boroš i požeške podružnica HSU.

Gradonačelnik je ovom prigodom najavio da se od ovog četvrtka uvodi nova gradska autobusna linija koja će povezati Crkvene Vrhovce, Gradske Vrhovce, Jagodnjaka, Seovce, Sokolovu sa središtem Požege te bolnicom. Autobus će kretati ujutro u 8,05 sati s Crkvenih Vrhovaca, a povratak je u 11 sati iz bolnice.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ŽA
žacanko
18:37 18.02.2014.

A da su se dali dalje "jasiti"imali bi samo jos cetiri godine obecanja ludom radovanja a za sto?Oni su proglaseni krivima za neuspjeh "velikih"a sada kada se vidi njihova borba za umirovljenike njihovi "partneri" divljaju jer ih nisu postivali od pocetka.Omalozavanjem su ih stalo tjerali a sto su postigli,neka se sami pitaju,jer ovi starci nikoga nisu izdali nego su pruzili novu nadu...