KIŠA NE PRESTAJE

Poplavljeni Gospić i Kosinj, proglašeno izvanredno stanje

Foto: Željko Mršić/Pixsell
gospic (1)
Foto: Željko Mršić/Pixsell
gospic (1)
Foto: Željko Mršić/Pixsell
gospic (1)
02.12.2010.
u 10:24
Zapovjednik JVP Gospić Mile Asić naglašava da kuće nisu ugrožene i da nema ozlijeđenih
Pogledaj originalni članak

Scenarij od ponedjeljka ponavlja se na području Gospića i okolice. Zbog jake kiše koja danima ne prestaje padati te porasta vodostaja rijeke Like, u Gospiću je proglašena izvanredna situacija. Sve su vatrogasne ekipe na terenu, uključujući i komunalne redare te ekipe iz Hrvatskih voda.

>>Neretva se izlila i na lijevu stranu Metkovića, podignuti zečji nasipi

– Po mojim saznanjima pale su 62 litre po četvornome metru što je manje nego u ponedjeljak. U Kosinju je puno gore nego kod nas jer se ovdje voda iz rijeka pušta i šalje prema tamo kako Gospić ne bi poplavio. Najgore su stradali podrumi kuća. Mi smo na terenu i pomažemo ljudima u postavljanju vreća oko kuća – rekao nam je Ivan Biljan, zamjenik gospićkog gradonačelnika.

Vatrogasci su opet cijelu noć na terenu, a samo od jutros odgovorili su na desetak intervencija. Zapovjednik JVP Gospić Mile Asić naglašava kako kuće nisu ugrožene te da nema ozlijeđenih.

Od zamjenika načelnika Općine Perušić Drage Hećimovića doznajemo da je za 13 sati sazvan izvanredni sastanak s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje zbog situacije na području Kosinja. I u Kosinju su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave.

– Poplavilo je jezero Kruščica, a odsječena je cesta Gornji Kosinj - Sušanj. Kuće zasad nisu poplavljene – rekao nam je Hećimović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AN
Antiša
10:24 05.12.2010.

Nije Sušanj nego Šušanj. Do kada ćemo slušati, gledati i čitati nepismene novinare? Kako se može dogoditi da novinarka HTV-a niti jedno ime mjesta ne izgovori kako treba? Voda je neminovnost u Kosinju. Treba se samo pripremiti.

KO
kocen
18:55 03.12.2010.

Lićani,zovite i vi ko i Jambo barba Luku u pomoć, pa ćete i vi možda dobit milion kuna. Ako vam nedaju, a nisu vam dali ni za prošlogodišnju poplavu e onda jbga imate krive ljude na krivom mjestu.