postalo pravomoćno

Popularni "Cvanjo" prvotno sve negirao, a onda priznao krađu

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Popularni "Cvanjo" prvotno sve negirao, a onda priznao krađu
11.09.2013.
u 10:14
Na uvjetnu kaznu zatvora zbog krađe zlatnog lančića iz džepa suigrača Općinski sud u Bjelovaru nepravomoćno je osudio Antonija Cvančića
Pogledaj originalni članak

Skandal u NK Bjelovaru ovih je dana nakon višetjednih nagađanja ipak dobio konačan epilog. Više nema nikakve sumnje. Antonio Cvančić, vratar prve momčadi i voditelj škole nogometa ipak je počinitelj krađe. Presuda protiv njega postala je pravomoćna. Podsjetimo, Cvančića je Općinski sud u Bjelovaru još 19. kolovoza nepravomoćno osudio na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci uz rok kušnje od godinu dana zbog krađe zlatnog lančića. Prema presudi Cvančić je 9. svibnja oko 20 sati u svlačionici NK Bjelovara iz džepa trenirke suigrača Ivana Planteka ukrao zlatni lančić vrijedan 5.000 kuna koji je kasnije prodao u otkupljivačnici zlata u Zagrebu za 4.264,65 kuna.

Lažima prikrivao sramotu

Budući da se na presudu nije žalio, ona je, kako je Večernjaku potvrdila glasnogovornica suda, postala pravomoćna još 31. kolovoza. Cvančić se, kako tvrde dobro upućeni u čitav skandal, silno trudio da javnost ne sazna za njegovu sramotu. Oštećenom Planteku uz nadoknadu štete navodno je poslao i brojne SMS poruke tražeći da o svemu šuti. Da stvar bude gora u prikrivanju sramote služio se i lažima. Javno je negirao počinjenje kaznenog djela tvrdeći da to nije istina i da mu se sve to podmeće.

– Niti sam ukrao lančić, niti sam ga u Zagrebu prodao – tvrdio je odlučno. Danas, pak, poručuje - namam nikakav komentar. Ipak, samim time što nije uložio žalbu priznao je djelo i priskrbio si doživotno obilježje osuđivane osobe. Može li takva osoba i dalje raditi s djecom, pitanje je koje se nakon svega čini posve logičnim. Odgovor smo potražili od predsjednice kluba Lidije Britvić Vojnić. – Ne mogu ništa službeno komentirati osim da je klub gradski, a i Cvančić nije zaposlenik kluba, nego Grada. No, ovog tjedna ćemo uz konzultacije s gradskim čelnicima na sastanku Izvršnog odbora ipak donijeti odluku – kazala je predsjednica vidno iznenađena pozivom i našim interesom. Naime, još prije samo nekoliko dana uz napomenu da je presuda nepravomoćna decidirano je rekla da je to Cvančićeva privatna stvar.

Ukrao, ali neće na ’ulicu’

Za razliku od nje gradonačelnik Korušec bio je ipak jasniji. – Riječ je o nečasnoj radnji neprimjerenoj voditelju nogometne škole i jasno je da osoba koja je to počinila ne može ostati više na toj poziciji, tim više što škola nosi ime dr. Anđelka Višića, sjajnog bjelovarskog liječnika i branitelja koji je poginuo u Domovinskom ratu. Ipak nisam za to da se Cvančića tjera na ulicu i ostavi bez kruha i to će biti moj prijedlog čelništvu kluba koje je jedino mjerodavno donositi odluke – poručio je Korušec, koji je prije nekoliko dana dok presuda još nije bila pravomoćna izrazio principijelan stav. – Ukoliko je nekome dokazano da je nešto ukrao, nije mu mjesto da radi sa djecom – pričao je tada. Ipak, sudeći da je lopovluk kod nas, nažalost, društveno prihvatljiva pojava, neće biti iznenađenje ako priča o Cvančiću na kraju završi po onoj poznatoj “psi laju karavene prolaze”. Naime, prije nekoliko dana dok se još nije znalo za pravomoćnost presude javnu podršku treneru Cvančiću dali su roditelji malih nogometaša koje trenira. Tražili su da ga se ne mijenja, jer su zadovoljni njegovim radom. Ono što ovoj priči daje još više gorčine je činjenica da su i prije ove krađe pojedincima u klubu nestajale osobne stvari. No, to se uvijek nekako zataškavalo, što se, dojam je, pokušalo i ovog puta. Žalosno!

>>Lažni HT-ovac ukrao zlatni lančić vrijedan nekoliko tisuća kuna

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.