SMATRA SE NEDUŽNIM

Popularni trener Marko Lončar uhićen zbog sumnje u silovanje partnerice i nanošenje teških ozljeda

Foto: Marko Lončar
MARKO LONČAR
Foto: Marko Lončar
MARKO LONČAR
Foto: Marko Lončar
MARKO LONČAR
15.02.2023.
u 13:50
Lončaru je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a njegov odvjetnik istaknuo je kako se Lončar aktivno brani u postupku
Pogledaj originalni članak

Popularni trener fitnessa Marko Lončar prošloga je tjedna navodno uhićen zbog sumnje u silovanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda svojoj partnerici. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a njegov odvjetnik istaknuo je da se Lončar aktivno brani u postupku.

Naime, Lončara DORH u Velikoj Gorici tereti da je početkom lipnja 2020. godine počinio prvo kazneno djelo na štetu svoje partnerice te je posljednje četiri godine počinio drugo kazneno djelo na njenu štetu jer joj je 8. veljače 2023. nanio više tjelesnih ozljeda, prenose 24sata.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici objavilo je kako je 10. veljače 2023. provelo ispitivanje 35-godišnjeg Lončara zbog osnovane sumnje da je počinio ''kaznena djela protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 1. u svezi članka 153. stavak 1. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a i tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a''.

''Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo je dežurnoj sutkinji istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku)'', piše u objavljenom priopćenju.

Navodi se kako je sutkinja i prihvatila prijedlog te odredila 35-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a pokrenuta je protiv njega istraga. 

Njegov odvjetnik Antonio Volarević ispričao je kako je Lončar izjavio žalbu na rješenje o istražnom zatvoru.

– Ne smatra se krivim za djela koja mu se stavljaju na teret te se aktivno brani u postupku. Danas smo zaprimili i rješenje o provođenju istrage, na koje ćemo također izjaviti žalbu – rekao je.

>> VIDEO Hrvati u Zambiji ipak izvedeni pred sud: Izjasnili su se da nisu krivi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

BE
Berri
15:02 15.02.2023.

Lončaru ne ide u prilog jer je javna osoba, jer je nanio teške tjelesne ozljede, dok je optužba za silovanje samo "pojačivač" u kaznenoj prijavi. Od silovanja neće biti ništa jer je to teško dokazivo, naročito s vremenskim protekom od 4 godine.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:17 15.02.2023.

A u čemu mu je to partnerica?

DU
Deleted user
16:07 15.02.2023.

Znam curu koja je bila s njim, sad ne znam je li to ta, ali ono cura ima cca 150 cm, ne znam kako se žene ne boje takvih, što nabildaniji i viši od njih one više lete za njima, svašta...