Mijenjani obrasci

Porezna otkrila kada kreće isplata povrata poreza

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Porezna otkrila kada kreće isplata povrata poreza
22.05.2015.
u 13:22
Nakon navedenog datuma, obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijat će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda, poručuju iz Porezne
Pogledaj originalni članak

Isplata povrata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. godinu započinje u utorak 26. svibnja 2015. godine, priopćili su iz Porezne uprave.

– Nakon navedenog datuma, obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijat će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda. Plan obrada godišnjih prijava redovito će se objavljivati na internetskim stranicama Porezne uprave. Od 1. siječnja 2014. godine uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka zbog čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji, kao i pravila iskazivanja podataka. Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu, a to je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-tak dana, poručuju iz Porezne uprave.

Podsjetimo, upitan zašto ove godine isplata povrata poreza kasni, ministar financija Boris Lalovac odgovorio je:

– Rekli su da će odjednom svima početi puštati novac kada zaprime sve zahtjeve. Ja sam zamolio da s time počnu što prije. Jedna je stvar moja politička volja, a druga stvar njihovi tehnički problemi.

>> Lalovac: Rekli su da će odjednom svima početi puštati novac kada zaprime sve zahtjeve

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DU
Deleted user
13:58 22.05.2015.

Kad god dođu bit će potrebni.

DU
Duro
14:46 22.05.2015.

"...zamolio sam,... Rekli su da će odjednom svima početi puštati novac kada zaprime sve zahtjeve...." Koja je... država kada ministar financija moli aoni su rekli... Tko su ti oni: neka država u državi ili ...? Jadno i otužno ...a porezni obveznici ovce kao i uvijek ...

BS
Bijela_Sova
19:37 22.05.2015.

Kad dođe, dobro dođe. Svake godine bude na ljeto, pa će tako valjda i sada.