Siva ekonomija

Porezna uprava kreće s pojačanim nadzorom obveznika fiskalizacije

Foto: Ilustracija: Anto Magzan/PIXSELL
Porezna uprava kreće s pojačanim nadzorom obveznika fiskalizacije
11.06.2015.
u 17:05
– Nadzor će se obavljati tijekom cijele ljetne sezone, u sve dane (uključujući i vikende) u vremenu od 0 do 24 sata – ističu u priopćenju
Pogledaj originalni članak

Porezna uprava priopćila je da kreće s pojačanim nadzorom obveznika fiskalizacije.

– Porezna uprava kreće u nadzor obveznika fiskalizacije još većim intenzitetom, s povećanim brojem službenika. Posebno na Jadranu, ali i u unutrašnjosti zemlje. Nadzor će se obavljati tijekom cijele ljetne sezone, u sve dane (uključujući i vikende) u vremenu od 0 do 24 sata – ističu u priopćenju.

Poručuju da će inspektori kažnjavati svaku nepravilnost te da obveznici kod kojih se one utvrde mogu biti kažnjeni izricanjem privremene zabrane rada i prekršaju razmjernom novčanom kaznom.

– U nastojanju da o sivoj ekonomiji i načinima prijevara informira što veći broj građana, Ministarstvo financija – Porezna uprava će na svojim internetskim stranicama http://www.porezna-uprava.hr/Stranice/Naslovnica.aspx objavljivati primjere najvećih nepravilnosti, načine kršenja propisa te kazne koje će biti izrečene – navode u priopćenju.

>> Klikom miša doznat ćete cijenu svoje nekretnine

>> Porezna uprava objavila raspored isplate povrata poreza za sljedeći tjedan

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ZD
zdepar
17:11 11.06.2015.

od kada je ova vlast, gaze se samo oni koji rade, a još nitko nije uočio švercere duhana i cigareta po tržnicama

ZO
zoom
02:27 12.06.2015.

Hahaha...ja prošle godine radio u sezoni i gazda mi kao jedan od mnogih uvjeta za nikakvu plaću postavio da moram gostima nositi predraćune koji nisu fiskalizirani,a ako ih gost ne uzme,da ih izbrišem i dam mu novce direktno u đep...pa kako država misli napraviti reda kada je najveći lopov vlastitog naroda...a ja nažalost kolateralna žrtva takvog sistema...

DU
Deleted user
18:48 11.06.2015.

Tako je...udri po kumicama koje prodaju sir, vrhnju i grincajg... A drugovi, da probate u trgovačkim centrima? Ne smijete?