NEPLANIRANO

Posada zrakoplova Solar Impulse 2 zbog nevremena sletjela u Japanu

Foto: Reuters/PIXSELL
Solar Impulse 2
Foto: Reuters/PIXSELL
Solar Impulse 2
01.06.2015.
u 17:15
Solarni zrakoplov u subotu je poletio iz Kine, a piloti Bertrand Piccard i Andre Borschberg planirali su do kraja tjedna doći do Havaja
Pogledaj originalni članak

Posada koja zrakoplovom Solar Impulse 2 želi obići svijet danas je neplanirano sletjela u Japanu kako bi pričekala kraj nevremena, objavio je BBC.

Solarni zrakoplov u subotu je poletio iz Kine, a piloti Bertrand Piccard i Andre Borschberg planirali su do kraja tjedna doći do Havaja. Međutim, hladna fronta spriječila ih je da prijeđu Tihi ocean pa su odlučili igrati na sigurno i sletjeti u Nagoyu, gdje će pričekati poboljšanje vremenskih uvjeta.

Letjelica Solar Impulse 2 teška je 2300 kilograma, a ima raspon krila od 72 metra, što je više od Boeinga 747. Piloti tim zrakoplovom planiraju prijeći 35.000 kilometara u više etapa. Krenuli su 9. ožujka iz Abu Dhabija, a dosadašnje su etape uglavnom bile duge između 1200 i 1500 km. Ova sadašnja od Nanjinga do Kalaeloe na Havajima trebala je biti najduža, s dužinom od čak 8200 km. Tim želi prijeći Ameriku i Atlantik prije početka vrhunca sezone uragana u kolovozu.

>> Oko svijeta u pet mjeseci zrakoplovom na solarni pogon

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.