Ne stižu narudžbe

Posla nema za sve – na godišnji poslana polovica zaposlenih

Posla nema za sve – na godišnji poslana polovica zaposlenih
10.05.2010.
u 15:32
Koliko je nevolje donijelo poništenje natječaja za 100 vagona za HŽ dovoljno govori i to što je bez očekivanog posla ostalo još nekoliko stotina radnika naših kooperanata – kaže Ivan Barić, predsjednik udruge branitelja u tvrtki.
Pogledaj originalni članak

Ni nedavna najava premijerke Jadranke Kosor da bi Specijalna vozila Đure Đakovića mogla dobiti izradu dodatnog kontingenta borbenih oklopnih vozila nije nimalo umanjila neizvjesnost među 450 zaposlenih.

– Nešto se radi na programu borbenih oklopnih vozila i izradi 25 teretnih vagona posebnog tipa za jednog austrijskog naručitelja. Kako posla nema za sve, od ukupnog broja radnika angažirano ih je oko 250, a preostalih dvjestotinjak primorano je koristiti godišnji odmor. Koliko je nevolje donijelo poništenje natječaja za 100 vagona za HŽ dovoljno govori i to što je bez očekivanog posla ostalo još nekoliko stotina radnika naših kooperanata – kaže Ivan Barić, predsjednik udruge branitelja u tvrtki.

Ni sindikati ne miruju, već će krajem tjedna obznaniti novi oblik borbe za radnička i braniteljska prava.

– Samo se čini da smo ušutjeli. O novom načinu naše borbe ne bih iznosio detalje, riječ je  o velikoj i novoj snazi za obranu naših interesa. Ne odustajemo od toga da poslove za hrvatske tvrtke mogu raditi samo domaća, hrvatska poduzeća. Našim radnicima plaće ničim ne smiju biti dovedene u pitanje – kaže Barić.

Neslužbeno  doznajemo kako će biti osnovana zajednička koordinacija radnika branitelja i sindikata Đure Đakovića te zagrebačkih proizvođača šinskih vozila Janko Gredelj i Rade Končar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

UK
Ugo Kajvez
13:36 11.05.2010.

Država i dalje tone .............

SK
santa klaus
15:39 11.05.2010.

Nekoliko pametnih HDZovaca je toliko sretno i razdragano, jer nismo kao Grčka.Mislim njihove kuće, auta i trpeze neće nikada ni biti, tako da mogu za sebe govoriti.I još nas sve prc... u mozak, da smo razdragano prihvatili i podržali krizni porez.Pa neki i jesu, oni iz reda lažnih branitelja,umirovljenika, zaposlenika javnih tvrtki ( čast iznimkama) i sličnih , koje je neki njihov Barba uguz... u dobre fotelje.

Avatar sebastian
sebastian
15:28 14.05.2010.

Svi kraci hobotnice vode prema vladi pa nece biti ucinkovite borbe protiv korupcije dok se ne promjeni vlast kompletno !