pakleni plan

Poslao ih u zatvor pa ga htjeli ubiti eksplozivom

Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
Poslao ih u zatvor pa ga htjeli ubiti eksplozivom
27.06.2012.
u 20:00
Osumnjičena trojka ničim nije privlačila pozornost. Policija ih je tajno nadzirala
Pogledaj originalni članak

– Ti ćeš na puno gori način dočekati Božić i Novu godinu nego što smo ih mi dočekivali u zatvoru. Ubit ćemo te! – poručili su jednom daruvarskom policajcu Petar, Mirko i Branko Zec, prije nego što su prošli tjedan uhićeni i na mjesec dana pritvoreni zbog sumnje da su planirali likvidirati tog policajca i njegovu obitelj.

Ključni podatci

Rodbinski povezanoj kriminalnoj trojci zamjerio se policajac jer su ga smatrali odgovornim za njihovo uhićenje u Njemačkoj, gdje su zbog krađa osuđeni na zatvorske kazne, pa su ga planirali ubiti. Trojka Zec smatra da je za takav razvoj događaja najodgovorniji upravo policajac, ubojstvo kojeg su planirali jer je on njemačkoj policiji dao ključne podatke o njihovim kriminalnim aktivnostima zbog čega su iza rešetaka trebali provesti otprilike pet godina. Pušteni su prije, nakon više od polovine izdržane kazne i to, navodno, uz jamčevinu.

Na daruvarsko područje došli su prije godinu dana kada su počeli razrađivati sve okolnosti paklenog plana koji se trebao realizirati u prosincu 2011. godine. Iako je riječ o kriminalcima koji se, pričaju istražitelji, trude ne privlačiti pozornost, ne može im se dogoditi da divljački jure cestama ili izazivaju nerede u kafićima, policija je prijetnje shvatila vrlo ozbiljno. Osumnjičena trojka tajno je nadzirana, pri čemu je otkriveno da planiraju ubiti policajca i njegovu obitelj.

"Posao" su trebali odraditi kriminalci iz susjedne zemlje. Plan je bio da se policajca i njegove ubije eksplozivom, odnosno da im se miniraju kuća i vikendica. Srećom, sve je osujećeno na vrijeme, a uhićenje trojice članova obitelji Zec danas je bila top-tema među Daruvarčanima.

Svi ih se klone

– Poznaje ih cijeli grad, ali svi ih se klone smatrajući ih opasnim tipovima – kaže jedan od gostiju kafića u koji su osumnjičeni često dolazili.

Daruvarčani smatraju da su osumnjičeni opasni kriminalci, iako nitko ne zna čime se točno bave. Najčešće ih se povezuje s oružanim pljačkama, krađom i švercom automobila, no sve su te prljave poslove rođaci Zec odrađivali u inozemstvu. Najviše u Njemačkoj i Austriji gdje su se specijalizirali za obijanje sefova. Susjedi Petra Zeca kažu da su uz njegovu kuću često viđali policiju.

– Malo, malo pa je bila neka premetačina. Dolazili su čak i interventni policajci, no nikada nismo znali za što ih se točno sumnjiči – kaže susjeda. Dodala je da se obitelj Zec početkom 90-ih doselila s područja Jajca (BiH) te da su bili prilično siromašni. No poslije im se očito "posrećilo" i danas su, prema onome što pokazuju, sigurno među imućnijim Daruvarčanima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

IB
istina_boli
06:38 28.06.2012.

Kako ono ide, bolje los Hrvat nego dobar Srbin. Srbi su se sami izdrzavali , a vecina bosancerosa je na jaslama drzave i vise, manje rucnim radovima, lijeva ruka, desni dzep.

PU
placenik_udbe
06:41 28.06.2012.

vratite nam nase domace srbe koje smo poterali, oni su milost bozja za ove bosancerose svih boja i vrsta s kojima smo ih zamjenili

PU
placenik_udbe
06:27 28.06.2012.

ahahahahahhaah, najsmjesniji je komentar ispod slike, "raskosna" kuca, to ruglo koje je taj zec sam sebi gradio samo je nekom s jos manje ukusa od doticnog bosanca "raskos"