BORIS HUZJAN, HRVATSKE AUTOCESTE

Poslovanje HAC-a je stabilno i nastavljaju se ključne investicije

Foto: HAC
Boris Huzjan
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zgrada Hrvatskih autocesta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zgrada Hrvatskih autocesta
21.09.2021.
u 15:39
Neupitno je da su zahvaljujući odličnoj cestovnoj dostupnosti ostvareni izvrsni turistički rezultati
Pogledaj originalni članak

Hrvatske autoceste u posljednje četiri godine provode poslovno i financijsko restrukturiranje kao dio projekta „Modernizacija i restrukturiranje cestovnog sektora (MARS)” koji je pokrenula Vlada Republike Hrvatske, a provedba je u nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskih autocesta. Kao rezultat tog procesa poslovanje tvrtke je stabilno i nastavljaju se ključne investicije koje nisu zaustavljene unatoč krizi u gospodarskom okruženju prošle godine.

Tijekom sljedećeg planskog razdoblja Hrvatske autoceste usmjerit će aktivnost na završetak gradnje započetih dionica i čvorišta te realizaciju projekata u pripremi. Osim projekata vezanih uz gradnju infrastrukture, veliki projekt koji sada počinje je novi sustav naplate cestarine, financiran iz bespovratnih sredstava putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U planu nam je također povećanje sigurnosti kroz novi komunikacijsko-informacijski sustav i projekte na samoj infrastrukturi. Cilj završetka i početka novih investicija jest povezivanje svih dijelova Republike Hrvatske u mrežu modernih i sigurnih prometnica te povezivanje lokalnog stanovništva i gospodarstva s autocestama.

Prometna infrastruktura nije jedini, ali je nužan uvjet i za razvoj turizma, s obzirom na to da dostupnost odredišta ima važnu ulogu u odabiru destinacije. Neupitno je da su ove godine zahvaljujući odličnoj cestovnoj dostupnosti ostvareni izvrsni turistički rezultati na svim razinama uslužnih djelatnosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.