Federico Lombardi

Postoji nada u mirnu budućnost

Foto: DPA/PIXSELL
Postoji nada u mirnu budućnost
06.06.2015.
u 14:58
Papa je sam sebe nazvao hodočasničkom mira i dijaloga, kazao je Lombardi
Pogledaj originalni članak

Najveći pljesak hodočasnika na stadionu Koševo u Sarajevu papi Franji čuo se nakon što je uskliknuo: Nikad više rata! To ističu predstavnici Vatikana kao dokaz da žitelji ovih krajeva ne žele povratak ratnih godina, te kako je Franjo svojim stalnim pozivima na miran suživot poručio ono što je najvažnije za Sarajevo i BiH. Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi (na fotografiji) istaknuo je da je ovaj papin posjet Sarajevu zapravo drugi posjet Balkanu nakon što je prošle godine bio u Tirani, te je uvijek govorio o dijalogu, mirnom suživotu među religijama.

Papa je sam sebe nazvao hodočasničkom mira i dijaloga, kazao je Lombardi. Papa je u svome govoru u palači Predsjedništva BiH dodao dva izraza. Najprije je rekao kako se iz kulture rata treba  doći do kulture susreta. Drugi izraz koji je često upotrebljavao je "nada". Franjo je kazao kako je vidio nadu u djeci s kojom se zadržao u zračnoj luci.

Pontifikat pape Franje je obilježen time što se iz susreta s ljudima pronalazi poveznice s onime što želi kazati, što želi poručiti. Dakle u djeci je vidio nadu, vidio je prelazak iz zime u proljeće. 

"Mogao bih i kazati osobni osjećaj. Bio sam tu na Koševu za vrijeme posjeta Ivana Pavla II. gdje je 1997. bilo strašno hladno, zima uz snijeg, a danas je lijepi dan. Evo i to bismo mogli svrstati u simboliku. Poslije zime neka procvjeta proljeće", ispričao nam je otac Lombardi.

>> Papa Franjo: Danas se iz ovoga grada uzdiže vapaj 'Nikada više rata'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LB
lela.baborela
15:39 06.06.2015.

Postoji nada u mirnu budućnost. Daj Bože.