Ipak spriječeni

Potpisala mu nezakonitu otpremninu od 477.444 kn

Potpisala mu nezakonitu otpremninu od 477.444 kn
28.06.2010.
u 18:00
Povlaštena otpremnina propisana je Kolektivnim ugovorom za javne službenike, no odboru nije predočen onaj za zaposlene u srednjim školama, po kojem mu se mora pronaći drugi posao.
Pogledaj originalni članak

Bivši ravnatelj osječke Trgovačke i komercijalne škole Stanko Petrović s radnog je mjesta umalo otišao sa 473.444 kuna u džepu. Toliku je povlaštenu otpremninu trebao dobiti jer ga je, nakon imenovanja nove ravnateljice Nade Krolo, školski odbor proglasio organizacijskim viškom i odredio mu otkaz, i to samo osam mjeseci prije odlaska u redovnu mirovinu. Odluku je potpisala nova ravnateljica 1. srpnja 2008.

Nisu bili nadležni

Spriječila je to prosvjetna inspektorica. Krolo je optužena za pokušaj zloporabe položaja i ovlasti, a Petrović za poticanje na to kazneno djelo. Na sudu su izjavili da nisu krivi.

– Školski odbor nije bio nadležan da donese takvu odluku. Ravnatelj, a to je tada bio Petrović, trebao je Uredu državne uprave prijaviti da je višak i razmjestilo bi ga se na drugo radno mjesto do mirovine. Nelogično je da čovjek koji je bio ravnatelj 35 godina, ikona, nije znao kako to treba napraviti – rekla je na sudu inspektorica Klara Žeravica. Škola je bila bez ravnatelja od 6. lipnja, kada je Petroviću istekao mandat, pa do 1. srpnja, kada ga je naslijedila Krolo. Inspektorica je stoga zatražila poništenje svjedodžbi izdanih učenicima, što je odbijeno.

Gledali pogrešan ugovor

– Čudno mi je i da na natječaju za ravnatelja Petrovićeva prijava nije ni razmatrana nego je odbijena, a on je tada dobio nagradu za životno djelo – istaknula je. S procedurom je školski odbor upoznao tajnik Boris Bošnjak. Povlaštena otpremnina propisana je Kolektivnim ugovorom za javne službenike, no odboru nije predočen onaj za zaposlene u srednjim školama, po kojem mu se mora pronaći drugi posao. Na upit suca je li time obmanuo školski odbor, tajnik je kazao kako mu je “ravnatelj rekao da tako učini”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

DO
doktorica
23:13 28.06.2010.

baš bi mu dobro došla ta otpremnina za penzijicu,makar za novine i kavicu

FE
Felicijen
21:29 28.06.2010.

A u državnoj kasi kao nema novaca!?

KA
kasuv
19:28 28.06.2010.

lopovi,svima prije odlaska u mirovinu dvije place,a ne lopovluk kao hrvatskoj zeljeznici istina prije dvije godine spustac rampe 200.000 kuna,kaze mi nije to radi nas vec direktora i slicni koji nose 800.000 kuna,to je hrvatska stvarnost to su drzavne firme i sluzbe neka probaju raditi u privatnim firmama oko 50 ljidi pa da ih vidim dobi posao ,napravi ga a onada napplati.najlakse je biti na drzavni jaslama pozdra hrvat zagorec