vukovar

Potpisani ugovori za obnovljive izvore energije

Foto: Branimir Bradarić
obnovljivi izvori energije,Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
obnovljivi izvori energije,Vukovar
03.12.2014.
u 13:58
Penava je donio odluku o odabiru korisnika sredstava od kojih su svih deset prijava prihvaćene za sufinanciranje.
Pogledaj originalni članak

U prostorijama gradske uprave danas je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao ugovore sa desetoricom korisnika sredstava za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije za fizičke osobe u 2014. godini.

Ovom prilikom rečeno je da se pod obnovljive izvore energije, a koji se subvencioniraju ovim Natječajem, smatraju se solarni kolektorski sustav za grijanje i pripremu potrošne tople vode i sustav za grijanje i pripremu potrošne tople vode na pelete. Na natječaj, koji je zaključen 10. studenoga, pristiglo je deset prijava fizičkih osoba, od kojih su se tri odnosile na ugradnju solarnog kolektorskog sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode, a sedam za ugradnju sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode na pelete.

Penava je donio odluku o odabiru korisnika sredstava od kojih su svih deset prijava prihvaćene za sufinanciranje. Ukupna vrijednost pristiglih prijava iznosila je preko 328 tisuća kuna (sa PDV-om) od čega Grad Vukovar, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sufinancira vrijednost opreme i radova u iznosu od preko 135 tisuća kuna (sa PDV-om). Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinanciraju su se s nepovratnim sredstvima u visini do 50 posto vrijednosti sustava odnosno do maksimalnog iznosa od 15 tisuća kuna kućanstvu. Dio navedene potpore u visini do 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostali dio sufinancira Grad Vukovar.

Preostali dio iznosa za opremu i ugradnju odabranog sustava financira sam korisnik.

>>Naši znanstvenici moraju istraživati fuzijsku energiju

>>Počinje izgradnja viseće solarne elektrane vrijedne 6.6 milijuan kuna
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IS
istinajejedna
21:36 04.12.2014.

Hehehe.,čak su i SDP-ovci počeli priznavati Penavi,da radi kvalitetne stvari.,iako kao bivši gradonačelnik,perjanica SDP-a i socijal demokracije,ne krade od siromašne djece,nije umočen u razne vrste kriminala i ne stavlja više Vukovar u crnu kroniku.,jednostavno neki ne žele vidjeti lijep Vukovar,kao što nisu ni željeli glasovati za Lijepu našu 1991.,ali Vukovar se vraća kući <3

SI
Sittingbull
09:21 04.12.2014.

Dobra stvar, samo me zanima koliko je od onih koji su dobili sredstva članova HDZ-a. To je na žalost danas u Vukovaru glavni kriterij za dobivanje sredstava i zapošljavanje u gradskim tvrtkama i ustanovama. Za druge nema opstanka.