došao je trenutak

Potpora iz Glasa Koncila: Vrijeme je da Vlada ukloni tumor

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
Potpora iz Glasa Koncila: Vrijeme je da Vlada ukloni tumor
01.12.2010.
u 10:43
Najnoviji Glas Koncila daje podršku Vladi, štoviše, hrabri je u njezinu radu riječima da je trenutak za "uklanjanje tumora"
Pogledaj originalni članak

"Došao je trenutak da Vlada prijeđe svojevrsni Rubikon i presječe dosadašnja pogodovanja moćnim interesnim skupinama i pojedincima te na taj način otvoriti nove i stvarne mogućnosti oživljavanja hrvatskog gospodarstva", piše glavni urednik katoličkog tjednika Glas Koncila mons. Ivan Miklenić, tvrdeći kako je oporba svojim zahtjevom za izglasavanje nepovjerenja Vladi pokazala nezrelost, agresivnost i nestrpljivost, a sama je Vlada svoje političke protivnike nadigrala ranim donošenjem proračuna.

Kao što je, kako tvrdi Miklenić, nadigrala sindikate koji su svoje poslanje sa socijalnog prebacili na političko. Otegotne okolnosti tek su joj unutarnja razračunavanja u HDZ-u.

No, Miklenić tvrdi kako su "pojedina ministarstva prestala odavno služiti općemu dobru" te da je "poznato da postoje privatne moćne tvrtke koje zlorabe sredstva iz državnog proračuna, i to na takav način da pri tome izravno čak uništavaju domaću proizvodnju".

"Hrvatska, čini se, i nema ministarstva gospodarstva, jer ono na te pojave šuti, ništa ne poduzima, pa treba postaviti pitanje nije li i ono u službi tih moćnika koji de facto razaraju hrvatskog gospodarstvo. Vrlo je znakovito da ti moćnici, odnosno tvrtke nikad ne dođu na red u medijima, štoviše, upravo ih se promovira i propagira, a oni, imajući na umu samo svoje financijske interese, doslovno guše i onemogućuju domaću proizvodnju ili plasman onoga što se u Hrvatskoj proizvede", piše glavni urednik Glasa Koncila.

Međutim, baš u takvim okolnostima na potezu je Vlada, tvrdi on i dodaje da je "dosta višegodišnjih političkih igara s poljoprivrednom proizvodnjom i nemogućnošću plasmana, dosta je nevjerojatnih igara sa sudbinom brodogradilišta, sa sudbinom vrijednih tvrtki i zemljišta, dosta je s odustajanjem od jake hrvatske banke koja bi, za razliku od postojećih, vodila računa o hrvatskim nacionalnim interesima".

"Nitko u svijetu, ni EU, ne može niti želi Hrvatskoj diktirati ili zapovijedati da ne uvede red u ta svoja sudbinski važna područja, usprkos tomu što svjetske sile i EU imaju svoje interese i vrše svoje pritiske, pa svako odustajanje od toga uvođenja reda znači ne nužno i nepotrebno prihvaćanje podaništva i svojevrsnu izdaju hrvatskih nacionalnih interesa. Vlada upravo u ovom povijesnom trenutku mora postati stvarna vlada, mora iskoristiti kompetencije države te pravnom regulativom izliječiti sve dosadašnje opasne društvene nabujale tumore i odlučno spriječiti da se ikada više pojave. Aktualna kriza za taj odlučni zaokret upravo je idealno doba, i oni u Vladi koji stvarno žele dobro hrvatskoj naciji sada su na potezu", piše novi Glas Koncila.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 44

OG
Oger
11:44 01.12.2010.

smjeskoh, dragi moj, dok mi svi skupa ne izadjemo na ulicu protiv ugovora s Vatikanom crkva ce uzivati blagodati i smijati nam se i dalje.

VI
vidimškoj
14:50 01.12.2010.

čekam da se crkva izvini ovom jadnom narodu šta im je bila ( mislim na ovu gori bandu lopova i kriminalaca) sve ove godine moralna i duhovna potpora. Možda i to jednog dana dočekamo.Kako da ne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CH
chemica
14:50 01.12.2010.

Popovi govore o ekonomiji. Budaletina tale.