nova podrhtavanja

Potresi magnituda 4,4 i 4,6 zatresli u Italiji u nekoliko sati: 'Stvari su padale po kući'

Foto: EMSC
Potres u Italiji
Foto: EMSC
09.03.2023.
u 20:56
Osim u Italiji, neki su prvi potres osjetili i u Hrvatskoj. "Kao nadolazeća grmljavina, tutnjava i ujedno lagana vibracija", navodi osoba iz Matulja, dok druga iz Opatije piše kako je podrhtavanje osjetila tri do četiri sekunde.
Pogledaj originalni članak

Potres magnitude 4,4 prema Richteru pogodio je danas, u 16.05 sati, Italiju. Epicentar potresa bio je, prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), četiri kilometra udaljen od grada Umbertide. Također, EMSC ističe kako je epicentar bio na dubini od deset kilometara. Nekoliko sati kasnije, točnije u 20.08, Italiju je zatresao još jedan potres, ovaj put magnitude 4,6.

"Vrlo jak udar, najmanje deset sekundi, stvari su padale po kući", "Knjige su padale s polica", "Tutnjava i kuća se zatresla nekoliko sekundi", "Donji kat podrhtavao je oko pet sekundi", neki su od komentara građana koji su osjetili raniji potres.

Osim u Italiji, neki su taj potres osjetili i u Hrvatskoj. Svoje su komentare ostavili na stranici EMSC-a.

"Kao nadolazeća grmljavina, tutnjava i ujedno lagana vibracija", navodi osoba iz Matulja, dok druga iz Opatije piše kako je podrhtavanje osjetila tri do četiri sekunde. Također, javio se i korisnik s Krka koji je, kako navodi, potres osjetio "vrlo malo".

Što se tiče drugog potresa, EMSC ističe kako je njegov epicentar bio na dubini od osam kilometara te pet kilometara odaljen od grada Umbertide.

"Kratko, ali intenzivno", "Vibracija stakla i ormara. Čak je i pod vibrirao", "Nije bio tako dugotrajan kao onaj ranije danas, ali jako je pogodio", komentari su na večerašnji potres.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.