'JA SAM PREŽIVJELA'

Potresna poruka Vukovarke: Ne uspoređujte cijepljenje s logorom. Ne znate što je tragedija, bol, gubitak...

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Potresna poruka Vukovarke: Ne uspoređujte cijepljenje s logorom. Ne znate što je tragedija, bol, gubitak...
13.11.2021.
u 12:07
"Ja sam jedna od onih koji su preživjeli pad grada", piše Vukovarka uoči 30-godišnjice pada Vukovara
Pogledaj originalni članak

Vukovarka Lidija Stankić u potresnoj Facebook objavi prisjetila se teških ratnih dana i logora za vrijeme Domovinskog rata, a svima koji uspoređuju trenutnu situaciju sa židovskim progonima i životom u logorima poručila je da to ne čine jer "ne znaju što znači bol i gubitak".

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"Približava se 30-godišnjica pada mog grada Vukovara. Ja sam jedna od onih koji su preživjeli pad grada. Jedna od onih koji su preživjeli izlazak iz Vukovarske ratne bolnice. Jedna od onih koji nisu završili na logoru Ovčara. Jedna od onih koji su dva dana proveli u Srbiji nakon što nas je srpska vojska nasilno odvela iz bolnice i koji smo preživjeli i nakon dva dana bačeni u noći pred Đakovo.

Jedna od onih koji su u ratu izgubili nekog svog. Jedna od onih koji su u logoru izgubili zauvijek nekog svog. Jedna od onih koji su izgubili sve u Vukovaru. Jedna od onih koji mogu danas reći da razumiju iskreno i potpuno mali djelić tragedije koju su Židovi prošli u logorima. Mali! Jer ja sam preživjela.

Molim vas nemojte nikad uspoređivati ovu trenutnu situaciju s koronom, potvrdama i cijepljenjem sa životom u logoru. Vi ne znate što znači logor. Vi ne znate što znači tragedija. Bol. Gubitak. Ne znate."

- Imala sam 14 godina kada sam to prošla. Moja mama je tada bila tajnica društva Crveni Križ i radila je s dr. Bosanac i dr. Njavrom. Ja sam bila u gradu do 22. 11. kad su nas odveli - rekla nam je Lidija. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

AD
adapajnic
13:53 13.11.2021.

Da li moram na drugi portal? Nikog ne vrijedjam, a komentari mi se izbrisu

AD
adapajnic
13:45 13.11.2021.

Zašto ne mogu komentirati

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
14:48 13.11.2021.

hahahaha, emocionalna ucjena je dosegla vrhunac. tko ce sada nekaj reci kontra maski i cjepiva, a? a??? prejadno. dno dna. ne brinite, mogu oni jos nize.