Promo

Potrošači biraju najbolje proizvode

Foto: PR FOTO
Potrošači biraju najbolje proizvode
VL
Autor
PR Članak
19.03.2016.
u 07:45
Proizvode biraju i za njih glasaju potrošači na web-panelu
Pogledaj originalni članak

Kada zastanemo pred policama prepunim brojnih proizvoda različitih proizvođača, suočimo se s pitanjem – koji proizvod staviti u košaricu. Sasvim je prirodno da smo skloniji odabrati onaj proizvod o kojemu smo čuli pozitivno mišljenje ili dobili preporuku prijatelja ili znanca. Ako mi je prijateljica rekla da je kava određenog brenda mirisna i puna okusa, neću dvojiti. Ako mi je prijatelj povjerio da majicu poznate tvrtke nosi već treću godinu, a izgleda kao nova, i ja ću posegnuti za sličnom.

Upravo to osobno iskustvo i zadovoljstvo potrošača bilo je glavno mjerilo pri stvaranju poznate svjetske oznake „Odabrani proizvod godine”. Njezin osnivač Christian Le Bret, razvijajući prije 29 godina u Francuskoj ideju o izboru najboljeg proizvoda, bio je svjestan da ne možemo uvijek pri ruci imati prijatelja koji je već isprobao proizvod koji smo kanili kupiti. Zato je kreirao ovu oznaku koja će nam zamijeniti neposredno iskustvo prijatelja ili znanaca.

Formula za dodjelu ove vrijedne oznake, koja će se uskoro pojaviti i na našem tržištu, jednostavna je. Proizvođači nominiraju proizvode ili usluge koje su ponudili tržištu u posljednjih 18 mjeseci, i to one koji donose neko poboljšanje ili inovaciju. Može to biti promjena u okusu, funkcionalnosti, ambalaži i sl. Potom stručni žiri razvrstava nominirane proizvode u kategorije (30 i više) kako što su prehrambeni artikli, pića, proizvodi za osobnu njegu, usluge… U svakoj su skupini najmanje dva proizvoda, a o nima glasaju i konačno ih odabiru potrošači stariji od 15 godina na web-panelu, koji su proizvod ili uslugu isprobali. Za konačnu su ocjenu ključni inovativnost (promjena, poboljšanje, napredak), atraktivnost proizvoda i zadovoljstvo kupca.

Zato, kada vidite crvenu oznaku “Odabrani proizvod godine” na nekom proizvodu, znajte da su ga potrošači isprobali, da su njime zadovoljni te ga preporučuju i drugima. 

Pogledajte na vecernji.hr