Dan prije Pridea

Povorka 'U ime obitelji' u petak kreće na Trg sv. Marka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Povorka 'U ime obitelji' u petak kreće na Trg sv. Marka
12.06.2013.
u 11:40
"U ime obitelji" u petak će predati Hrvatskom saboru zahtjev za raspisivanje referenduma. Organiziraju povorku do Trga sv. Marka.
Pogledaj originalni članak

Predstavnici Hrvatskog sabora u petak 14. lipnja u 14 sati dobit će zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 710.000 potpisa birača koji traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem: „Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“, najavili su iz građanske inicijative "U ime obitelji".

Povorka građana, u kojoj će, kažu, biti predstavnici svih županijskih koordinacija i jedan dio volontera, okupit će se na Zrinjevcu i oko 13 sati krenuti prema Trgu sv. Marka, a osiguravat će je volonteri građanske inicijative – hrvatski branitelji, dragovoljci Domovinskoga rata te umirovljeni pripadnici Specijalne policije.

"Ovom povorkom želimo iskazati priznanje svakom pojedinom volonteru diljem Hrvatske i omogućiti svima koji to žele da predaju potpise. Bez njihova angažmana hrvatski građani ne bi imali priliku osigurati prvi narodni referendum u Republici Hrvatskoj", kažu iz "U ime obitelji".

 >>Ustavna kriza? Kakva je sudbina referenduma o braku

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.