Zamotana u jorgan

Na ulici u Požegi policija pronašla napuštenu bebu

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
Na ulici u Požegi policija pronašla napuštenu bebu
10.03.2015.
u 19:29
Policija je isključila sumnju da je dijete žrtva otmice.
Pogledaj originalni članak

Isključena je mogućnost da je sedmomjesečna beba, koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak pronađena na križanju Ulice Pavla Radića i Vojne ceste u Požegi, bila žrtva otmice. To nam je nakon poduzetih izvida potvrdila glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Intenzivna istraga

Postupajući po anonimnoj dojavi građana o navodnoj otmici djeteta, policajci su na ulici pronašli napušteno dojenče bez nadzora. Djevojčica je bila toplo odjevena i zamotana u jorgan. Odnijeli su je u Opću županijsku bolnicu u Požegi.

– Dijete je zbrinuto, ne nalazi se u opasnosti po život i zdravlje te će biti obuhvaćeno primjerenim mjerama obiteljsko-pravne zaštite – kazala je glasnogovornica požeške policije.

Kako doznajemo, djetetova majka (29) naknadno se pojavila u požeškoj bolnici, tvrdeći da joj je dijete oteto. Od svoje priče ni kasnije nije odstupila, premda je, po drugoj verziji, riječ o mentalno nestabilnoj osobi koja je sama ostavila svoje dijete na pločniku. I u policiji negiraju njezine navode. Kako bi rasvijetlila okolnosti događaja, policija u suradnji s drugim službama i predstavnicima pravosudnih tijela provodi intenzivno kriminalističko istraživanje u području kaznenopravne zaštite djeteta.

Bez dodatnih informacija

U policiji o ovom slučaju nisu ništa govorili sve do utorka kasno poslijepodne, kada su nakon novinarskih upita potvrdili da su pronašli bebu koja je bila bez nadzora. Dodali su kako, uvažavajući prava i interese djeteta, o navedenom događaju neće biti dodatnih informacija.

>> 18-mjesečnu bebu pronašli živu nakon što je 14 sati provela u ledenoj rijeci

>> Obiteljima djevojčica koje su zamijenjene u rodilištu po 2 mil. eura

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
ObrenM
19:49 10.03.2015.

Centri za socijalnu skrb su brzi kada siromasnim postenim obiteljima radi neimastine treba oduzeti djecu radi slabog imovinskog stanja.Medjutim se necuju kada nenormalni roditelji"skrbe"za svoju djecu.