novi studiji

Požeško Veleučilište obilježilo 15. godišnjicu rada

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
pozega,veleuciliste,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
pozega,veleuciliste,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
pozega,veleuciliste,portal (1)
21.05.2013.
u 18:41
Naše Veleučilište je jedno od najstarijih u Republici Hrvatskoj. A uz to je i jedno od najrazvijenijih. Imamo možda i najveći broj studenta koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva, kazao je dekan
Pogledaj originalni članak

Veleučilište u Požegi danas je obilježilo 15 godina svoga postojanja.

- Naše Veleučilište je jedno od najstarijih u Republici Hrvatskoj. A uz to je i jedno od najrazvijenijih. Imamo možda i najveći broj studenta koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva. Imamo pokazatelje da će naši novi studijski programi biti vrlo zanimljivi i gospodarstvu i budućim studentima – kazao je dr. Robert Idlbek, dekan Veleučilišta u Požegi.

Dodao je da se Veleučilište bazira na kvaliteti jer kvaliteta predstavlja osnovu europskog prostora visokog obrazovanja zbog čega će budućnost ove ustanove ovisiti u velikoj mjeri o toj kvaliteti. -Upravo po kvaliteti Veleučilište u Požegi mora biti prepoznato – poručio je dekan Idlbek.

Kazao je da će u budućnosti Veleučilište svoje aktivnosti fokusirati na razvoj novih stručnih i specijalističkih programa, na reviziju i poboljšanje postojećih studija, te na povećanu suradnju s gospodarskim subjektima i institucijama iz lokalne zajednice pri izradi i implementaciji naših i njihovih projekata. -Naglasak će biti i na međunarodnu suradnji i europske fondove. Prije nekoliko dana odobren je jedan projekt od 150.000 eura za financiranje od strane

EU, a u pripremi su i projekti znatno većih vrijednosti – istaknuo je dr. Idlbek.

Prim. mr. sc. Marijan Cesarik, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta i zamjenik ministra zdravlja zahvalio je svima koji su pomogli Veleučilištu kroz 15 godina njegovog postojanja.

Gradonačelnik Zdravko Ronko podsjetio je kako je Požega uvijek davala poticaj obrazovnim ustanovama. -U prošlosti 1699. godine smo već imali Gimnaziju, 1761. akademiju Posegana koja je trajala do 1776. Taj intelektualni potencijal Požege je potencijal onih koji znanje prenose i onih koji znanje usvajaju. A danas smo u domu znanja, znanosti i velikog intelektualnog potencijala, to je naše Veleučilište. Spona grada i Veleučilišta je snažno i perspektivno Veleučilište - snažna i perspektivna Požega – kazao je Ronko.

Na svečanosti su bili nazočni brojni visoki uzvanici s područja znanosti, obrazovanja i kulture, bivši dekani, ali ne i Marija Bajt, prva predsjednica Upravnog vijeća koja je tu dužnost obavljala sve do unazad godinu dana kada je smijenjena od strane sadašnjeg ministra prije isteka mandata. Osoba koja je i ujedno i najviše bila zaslužna za otvaranje ove visokoškolske ustanove nije ni pozvana na ovu svečanost koja je završena promocijom Monografije Veleučilišta.

O njoj su govorili recenzenti dr. sc. Snježana Jakobović i Tomislav Radonić, prof., te urednica Barbara Pisker.

>>U Požegi održana manifestacija \'Požega, zdravi grad\'

ŽELE IH KRSTITI NA KOSOVU

Svi se čude obitelji Đoković, njihovoj djeci strogo je zabranjeno nešto što svi obožavaju

‒ Svi smo u kosovskim samostanima i crkvama palili svijeće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.